Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Taboe doorbreken door restaurant initiatief te laten nemen"

Duitse overheid promoot de Bio Doggy Box

Tholen - Bio Futura zet in op de promotie van de Bio Doggy Box. Deze doggybox is ideaal voor het meegeven van restjes in restaurants. De bio-afbreekbare doos kan zelfs in de magnetron gebruikt worden. De doggybox van Bio Futura is in Duitsland al een succes. Tobias Zitz geeft aan dat de landelijke overheid de doggyboxen daar promoot. "Zij wilden achter dit concept gaan staan, zodra ze iemand zouden vinden die deze boxen kan leveren. Ze delen de doggyboxen uit aan geïnteresseerde restaurants. Dit probeerden ze eerst enkel in de omgeving van Hamburg, maar inmiddels is het een landelijke actie geworden." Klik hier om het item de regionale Duitse zender SAT.1 te bekijken.



Binnenkort wil Bio Futura in Rotterdam een campagne lanceren om de voedselverspilling ook in Nederland tegen te gaan. "We willen een test doen met een aantal Rotterdamse restaurants om te bekijken in hoeverre het hier leeft. Dit is natuurlijk vooral een interessant product voor restaurants waar je vrij grote porties krijgt."

Tobias ziet hierin een belangrijke rol weggelegd voor het restaurant en het personeel. "We hopen de taboe te kunnen doorbreken door het restaurant het initiatief te laten nemen. Dit verlaagt de drempel. De gast zal zelf namelijk niet snel om een doggy box vragen, maar door dit als horeca-ondernemer zelf aan te bieden kun je een moment creëren waarin alles samenkomt. De gasten zullen dit zien als een duurzame extra service van het restaurant. Daarom is het ook erg belangrijk dat het personeel achter het product staat. Zij moeten het immers aanbieden aan de gasten."



De Bio Doggy Box is gemaakt van zogenaamd 'kraftkarton' en daardoor extra stevig, en dankzij het handige hengsel is een tasje overbodig. De binnenkant van de doos is voorzien van een composteerbare coating. "Daardoor is de doos lekvrij en geschikt voor zowel koude als hete gerechten. Hij is zelfs geschikt voor gebruik in de magnetron", aldus Tobias. Hij geeft verder aan dat het kraftkarton in Finland geproduceerd wordt en het eindproduct maken ze vervolgens in Nederland. Restaurants die mee willen doen om voedselverspilling tegen te gaan, kunnen de Doggy Boxen via de website van Bio Futura bestellen. De doos is in twee varianten verkrijgbaar: eentje met een speciale Doggy Box-druk en een box zonder opdruk. Op de eerste staan wat leuke teksten en meer uitleg over het tegengaan van voedselverspilling.

Bio Futura

Bio Futura is importeur, groothandel en webshop in duurzame disposables en verpakkingen. Het kantoor is gevestigd in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

Voor meer informatie:

Tobias Zitz
Bio Futura BV
Van Nelle Weg 1
3044 BC Rotterdam
010 7370797
Tobias@biofutura.nl
www.biofutura.nl

Klik hier om naar de speciale website 'Zu Gut Für die Tonne' te gaan (vanuit de overheid).