Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Het wordt ook steeds gevaarlijker voor de mensen"

Muur van 'Ommuurde Tuin' brokkelt af

De gedateerde muur van de 'De Ommuurde Tuin' in Renkum dreigt om te vallen. Dit meldt Bennekoms Nieuwsblad/Stad Wageningen. De voormalige Renkumse wethouders Pieter van Lent opporde in zijn regeerperiode vorig jaar om leerlingen van ReVaBo de wankele muur als opleidingstraject in te zetten. Zijn Wageningse collega Michiel Uitdehaag ging mee in het plan. Tot dusver is er nog geen gram cement gebruikt en is de muur nauwelijks nog het aanzien waard.

De Historische Moestuin van koning Willem III ligt op Landgoed Oranje Nassau's Oord in het Renkums beekdal en wordt omsloten door de gedateerde muur. De geschiedenis van de afgelopen eeuw is af te lezen aan scheuren en reparaties.

Sinds 1999 worden er biologische groenten geteeld in de tuin achter de muur. Esther Kuiler beheert de tuin waarin ruim honderd verschillende soorten groenten, fruit en kruiden geteeld worden.

Esther: "De plannen van de wethouders waren vooruitstrevend, maar er is niets uit voort gekomen. Erg jammer. De plannen van de voormalige en nog zittende Wageningse wethouder zijn kennelijk in de koelkast terecht gekomen. Afgezien van de historische waarde van de muur, wordt het ook steeds gevaarlijker voor de mensen. Tijdens de jaarwisseling viel er al een gat van enkele vierkante meters in de muur. Vorige week brokkelde de muur verder af."

Bron: Bennekoms Nieuwsblad/Stad Wageningen
Publicatiedatum: