Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sonnentor gebruikt geen palmolie meer

Palmolie is één van de meest gebruikte ingrediënten in voedsel en cosmetische producten. Het Oostenrijkse bio-bedrijf Sonnentor is van mening dat de productie en het gebruik hiervan kritisch bekeken moet worden. Daarom heeft de productontwikkelingsafdeling van Sonnentor dit probleem aangepakt en een manier gevonden om het gebruik van palmolie te vermijden.

Palmolie wordt door iedereen geconsumeerd, aangezien het in zoveel levensmiddelen verwerkt zit, zoals chocoladerepen, ijs en pizza. Maar ook in zeep en lippenstift. Een derde van de wereldwijde consumptie van plantaardige olie komt uit de palmvrucht, per jaar wordt alleen in Duitsland bijvoorbeeld al ongeveer een miljoen ton aan palmolie gebruikt (Oostenrijk ongeveer 50.000 ton), en dit verbruik stijgt nog altijd.

Voor de toenemende wereldwijde vraag moet de teeltoppervlakte voor palmolie voortdurend uitgebreid worden. Terwijl palmolie als geen ander product synoniem is voor de vernietiging van de natuur. Bijna iedereen heeft foto's in het achterhoofd waarbij bulldozers regenwouden platgooien en een spoor van vernieling achterlaten.
 

Koekjesverpakking met rechtsonder het 'Palmöl frei'-logo.

De Sonnentor-filosofie

Ook bij Sonnentor werd tot nu toe palmolie gebruikt. Bijvoorbeeld in de koekjes die gebakken worden door een bakkerij in Waldviertel. Het gebruik van deze olie werd echter als iets steeds problematischer gezien. Daarom was Sonnentor al een langere periode op zoek naar een alternatief. Dit nieuwe ingrediënt moest uiteraard wel voldoen aan de kwaliteitseisen van Sonnentor en de filosofie van het bedrijf. Zo moet het noch de smaak, noch de consistentie beïnvloeden.
 
De complete serie van de Sonnentor-koekjes is nu palmolie-vrij geproduceerd. Zo maakt Sonnentor in haar nieuwsbrief bekend.In de 'Knabberstangerln' wordt nu bijvoorbeeld olijfolie uit Italië verwerkt en de 'Sonnentor Kräcker Linie' wordt gebakken met zonnebloemolie. Deze overgang werd begin 2015 gemaakt.

De nieuwe zegel op de producten toont aan dat Sonnentor volledig afziet van het gebruik van palmolie.
Publicatiedatum: