Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Reclaim the Seeds 2015: 28 februari en 1 maart

Op zaterdag 28 februari en zondag 1 maart 2015 vindt in Driebergen de vierde landelijke editie van het Reclaim the Seeds - Zadenweekend plaats. Waar anders vind je een zo vrije diversiteit aan doodgewone en bijzondere zaden van vooral groenten, kruiden, fruit en bloemen, kun je unieke kennis en informatie vergaren over tuinieren, duurzame voedselteelt of kom je meer te weten over de invloed van wetgeving en vrijhandelsverdragen op zadendiversiteit. Tijdens het weekend kunnen stadstuinprojecten worden bezocht en wordt gezorgd voor heerlijk en gezond eten.

Zaterdag 28 februari: zadenbeurs, lezingen, workshops en eten
Op de zadenbeurs kunnen particulieren, boeren, organisaties en bedrijfjes uit binnen- en buitenland zaden en pootgoed ruilen, weggeven en verkopen. Ook zijn er allerlei praktische workshops, bijvoorbeeld over het zelf telen van zaden, maar ook spreken deskundigen over internationale ontwikkelingen op het gebied van zaden, biodiversiteit en de EU-zaden-wetgeving. Bestaande en gloednieuwe netwerken voor het telen en ruilen van zaden zullen zich presenteren.

Zondag 1 maart: kennismaken met lokale tuinprojecten
Fietsend door Driebergen en Zeist kunnen deelnemers kennismaken met enkele buurtmoestuinen en andere biodiverse tuinen. Alle deelnemers kunnen, aan het begin van een nieuwe seizoen, hun handen uit de mouwen steken bij een van deze tuinen.

De zadenbeurs is ons antwoord op de ongezonde situatie op de zadenmarkt, waar vrije keus en diversiteit worden weggedrukt. We willen niet afhankelijk zijn van een handvol megabedrijven. Met trots geeft Reclaim the Seeds een podium aan de vele deelnemende organisaties en individuen die zich inzetten voor het behoud en de herintroductie van diversiteit voor een gezonde voedselketen.

Iedereen die wil meedoen, meeruilen, mee-eten en meediscussiëren is welkom.

Tot 28 februari en 1 maart in Driebergen!

Programma:
Zaterdag 28 februari: 11:00–17:00 uur. zadenbeurs en workshopprogramma.
Zondag 1 maart: 10:30 uur. praktische workshop seed saving - 12:30 uur. start excursies.

Locatie beide dagen:
Kraaybeekerhof (Diederichslaan 25a, Driebergen). Bezoek de website voor informatie over de route, parkeren en het OV.

Voor meer informatie: www.reclaimtheseeds.nl
Publicatiedatum: