Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische kippenfokkerij breidt uit in Delaware

Biologisch eten is aan een opmars toe in de Verenigde Staten en mensen vragen vaker naar groenten, maaltijden en andere producten die zijn bereid zonder de toevoeging van chemicaliën. In Milford, Delaware, zijn in het afgelopen jaar 350 nieuwe banen gecreëerd op de Perdue Farms biologische kippenfokkerij.

Momenteel is 95% van de kip die wordt verkocht niet biologisch maar de verkoop van biologische kip is snel aan het stijgen. Dean Walston, van Perdue, legt uit: “Biologische kip komt van kippen die zijn grootgebracht in een omgeving waar geen gewassenbeschermingsmiddelen of andere chemicaliën worden gebruikt. De producten waarmee de kippen worden gevoed moeten compleet biologisch zijn en pas na drie jaar biologisch te hebben geopereerd kun je als kippenboerderij het certificaat biologisch ontvangen. Certificaten worden uitgegeven door verschillende agentschappen gebaseerd op regels van het Amerikaanse Ministerie van Landbouw”.

Biologische kippenboerderijen in de regio ontvangen de kippen van Perdue. De kippen worden dan op deze boerderijen grootgebracht alvorens te worden geslacht. Per week verkoop Perdue 600.000 kippen. In de fabriek werken ongeveer 1.500 mensen. Perdue heeft onlangs de Coleman Natural biologische kippenboerderij opgekocht in Pennsylvania met het doel de fabriek naar Delaware te verplaatsen. Het project zal 350 nieuwe banen creëren in de regio en als steun heeft het bedrijf hiervoor beurzen van €500.000 en €600.000 van Delaware gekregen.

Publicatiedatum: