Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Reportage over vlees van Drentse grond
RTV Drenthe heeft een reportage gemaakt over de dieren die in het Drents Friese Wold lopen en verwerkt worden tot vlees voor de markt. Schaapsherder Hilde Groen laat haar schapen de heide begrazen. Maar als de schapen ouder worden kunnen ze niet meer met de kudde mee. Omdat Hilde het schaap niet op de hei kan achterlaten gaat deze naar een plaatselijke slager. "Het blijft altijd moeilijk, maar ik heb liever dat mijn dieren naar een plaatselijke slager gaan dan dat ze in een vrachtwagen naar Frankrijk naar een mega-slachterij gaan", aldus Groen.
Het vlees van deze schapen, maar ook van Schotse Hooglanders wordt verkocht als biologisch vlees (niet gecertificeerd). De dieren eten alleen wat in de natuur groeit. Ook krijgen ze geen antibiotica of ander chemische troep binnen.
Chefkok Léon Stam uit Emmer-Compascuüm is afnemer van deze Drentse streekproducten. Hij maakt onder andere droge worsten van het vlees.