"Ongelooflijk hoeveel vraag er is"

Coöperatie Boerenhart krijgt streekhoek bij Jumbo

Tholen - Het gaat goed met coöperatie Boerenhart. In de coöperatie werken boeren en groothandels in de Gelderse Vallei en Veluwe samen aan de verkoop, distributie en marketing van streekproducten. De coöperatie werd opgericht in april 2014. Pieter Vink, inmiddels fulltime werkzaam voor coöperatie Boerenhart geeft aan dat het goed gaat: "De tijd blijkt rijp voor een samenwerking als deze. Het is ongelooflijk hoeveel vraag er is naar dit soort producten. En met de coöperatie kunnen we de logistiek op een goede manier invullen."

Streekhoek bij Jumbo

Vooralsnog lag de focus van Boerenhart met name op de zakelijke markt, zoals de horeca, bedrijven en instellingen. Binnenkort start echter ook een pilot in een lokale supermarkt. "Bij de Jumbo in Scherpenzeel krijgen we de kans om de eerste vijf meter van de winkel met onze producten in te richten. Dit wordt dus een 'streekhoek'."

Pieter geeft aan dat bij deze stap iets meer kwam kijken. "Voor de horeca was het geen probleem om producten in grootverpakking te leveren, maar voor in de supermarkt waren er uiteraard consumentenverpakkingen nodig, die voldoen aan de daarbij behorende eisen. Vanuit de coöperatie hebben we de boeren ondersteund bij de ontwikkeling hiervan. Voor het verse vlees in de supermarkt krijgt Boerenhart hulp van Jumbo: "Het vlees wordt door de boeren gevacuümeerd en op een schaal gelegd. Vervolgens sealt Jumbo het voor ons. Om goed te bepalen hoe we dit in de toekomst aan gaan pakken willen we eerst bekijken welke producten goed lopen."


Nieuwe leden welkom

Het aantal leden van de coöperatie is nog altijd groeiende. Bij de start werkte Boerenhart samen met 6 boeren. Dit zijn er nu 12. "We merken dat er veel ondernemers willen aansluiten. Wel bepalen we uiteraard eerst of deze ondernemer en zijn of haar producten toegevoegde waarde heeft. Dit inventariseren we door onder meer zelf op de boerderij te gaan kijken. Het is wat dat betreft ook erg belangrijk om de lijntjes kort te houden. Niet alle boeren werken overigens biologisch, tot de leden behoren ook boeren die wij omschrijven als 'gangbaar met een plus'."

Kerstpakketten

Boerenhart krijgt het volgens Pieter de komende tijd onder meer ook druk met het samenstellen van kerstpakketten. "Er is heel veel vraag naar kerstpakketten met Boerenhart-producten. Dat hadden we niet aan zien komen, maar is uiteraard een meer dan welkome ontwikkeling."

Pieter was voorheen werkzaam bij de Rabobank, maar na overleg met het bestuur is hij sinds augustus 'de kar helemaal gaan trekken'. Rabobank is één van de partijen die betrokken was bij het ontstaan van de coöperatie. "Boerenhart ontzorgt met name, zo verzorgen we het transport en bieden we via de webshop een telkens breder productenaanbod aan onze afnemers.

Voor meer informatie:

Pieter Vink
Coöperatie Boerenhart
06 13003301
Pieter@boerenhart.nl
www.boerenhart.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.