Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Afgekeurde biologische thee aan voedselbanken gedoneerd

De douane heeft in juni een grote partij thee uit China geblokkeerd. Zoals de oplettende douanemedewerker al vermoedde, bleek uit vervolgonderzoek van Skal dat het bio-certificaat van de partij thee uit China vervalst was. De thee mocht hierdoor niet als biologisch in de handel worden gebracht. De 25.000 pakjes thee zijn door de importeur aangeboden aan verschillende voedselbanken in Nederland. De thee is namelijk niet aantoonbaar biologisch, maar voldoet wel aan alle eisen van de voedselveiligheid. Dit communiceert de voedselbank dan ook bij de distributie van de thee aan de gezinnen die gebruik maken van de voedselpakketten.

Samenwerking met de Douane

Skal werkt bij import van biologische producten samen met de douane om ervoor te zorgen dat biologisch ├ęcht biologisch is. Levensmiddelen waarbij een twijfel is over de biologische status worden door de douane geblokkeerd. Skal onderzoekt vervolgens of de twijfel gegrond is. Zo ja, dan kan de partij de biologische status verliezen.
In het geval van de geblokkeerde partij thee kon de thee niet gangbaar in de handel worden gebracht. Alle theezakjes waren als biologisch aangeduid. Door het aan te bieden aan de voedselbank heeft de thee toch een goede bestemming gekregen.

Voor meer informatie: www.skal.nl
Publicatiedatum: