Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe lading Indonesische bio-koffie onderweg naar Greencof

In de maand september zal Greencof B.V. nieuwe verschepingen biologisch gecertificeerde ongebrande speciaal koffie-variëteiten binnen krijgen. Het betreft:

  • Bio Indonesia Sumatra Lintong RAJA BATAK arabica
  • Bio Indonesia Sumatra Mandheling RAJA GAYO arabica
  • Bio Indonesia Flores gr.2 AP robusta
  • Bio India Cherry AB robusta

De Sumatra Lintong RAJA BATAK is een semi-washed (handpulped) arabica koffie geproduceerd op Noord Sumatra ten westen van Lake Toba op een hoogte van 1000–1600 meter boven zeeniveau. Een koffie met een 'heavy body, slight acidity, syrupy flavour and tones of dark chocolate'. De koffie is slechts beschikbaar in beperkte hoeveelheden en word door Greencof B.V. verkocht aan speciaal branders in geheel Europa. De Sumatra Mandheling RAJA GAYO is tevens een semi-washed arabica koffie. Deze koffie wordt geproduceerd in Aceh/Noord Sumatra in het gebied rond Lake Tawar op een hoogte van 1100–1400 meter boven zeeniveau. Een koffie met een 'heavy body', enigszins 'earthy' en met minder acidity als de Lintong.De Flores robusta wordt geproduceerd door een kleine cooperatie in de binnenlanden van het indonesische eiland Flores, in de buurt van Ruteng. De koffie is een AP varieteit oftewel een gepolijste koffie. De restanten 'silverskin' worden door middel van borstelen van de bonen afgehaald. Flores robusta staat bekend als een zachte, neutrale koffie welke perfect gebruikt kan worden als vervanger van een duurdere arabicavariëteit in een melange.

De India Cherry AB robusta is een dry processed (natural) koffie, geproduceerd door WSSS Organic Farmers Fair trade Association (WOFFA) te Kerala, India. Een 'cleane' koffie, gewaardeerd door branders wereldwijd.

De genoemde variëteiten, met uitzondering van de Sumatra Lintong RAJA BATAK, zijn tevens beschikbaar als fairtrade gecertificeerd.

Voor meer informatie: [email protected]
Publicatiedatum: