Tons Mosterd: Dak vol, op naar het volgende dak!

Tons Mosterd uit Zierikzee, die al 13 jaar zonne-energie gebruikt en sinds 5 jaar 100% zelfvoorzienend is, heeft nu in het kader van MVO op een lagere school in Zierikzee 170 panelen laten installeren. Het dak van de St. Willibrordusschool ziet er vanaf nu heel anders uit.

Het idee kreeg Ton Schroer vorig jaar in november al. En hoewel hij dacht dat dit zo gepiept zou zijn, duurde het ruim 7 maanden voor de panelen in gebruik genomen konden worden. De school is nu ruim zelfvoorzienend en gaat naar verwachting meer produceren dan nu nodig is voor henzelf. Het overschot wordt teruggeleverd en als in de zomer de scholen dicht zijn kunnen de duizenden toeristen op Schouwen-Duiveland deze zonnestroom gebruiken.
 

De zonnepanelen op de St. Willibrordusschool.

Ton kocht de panelen, liet ze installeren en verhuurt ze voor een scherpe prijs aan de school. Dit zodat er vanaf de eerste dag een klein voordeel voor de school is. Na circa 8 jaar koopt de school de panelen voor een symbolisch bedrag en is het voordeel van circa 5000 euro per jaar geheel voor de school.

Doordat de school het risico over de opbrengst heeft en Ton geen winstoogmerk, is dit volgens hem een bijzondere variant van het ontzorgmodel waar vaak een verdienmodel achter zit. Vanmorgen (maandag 7 juli) werden de panelen officieel door de wethouder in gebruik gesteld. Alle kinderen (zo'n 230) kregen een potje bio-mayonaise beetje zoet, natuurlijk met 100% zonne-energie gemaakt, om het thuis te vieren.

Ton is al weer op zoek naar het volgende dak!

Voor meer informatie: www.tonsmosterd.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven