Bioweek van start

Afgelopen vrijdag 6 juni heeft op boerderij De Volle Maan van Bioweek-ambassadeur Kathelijne De Clerq de aftrap plaatsgevonden voor de Bioweek in België. Nog tot en met 15 juni organiseren tal van bedrijven activiteiten om aan het grote publiek te tonen waarom bio werkt.

Dit jaar zijn er opnieuw 13 bio-ambassadeurs, die elk met hun eigen verhaal naar voor treden. Zo kan men op www.bioweek.be onder meer de getuigenissen lezen van een groothandelaar, een sappenproducent, een startende bio-boer en een winkelier. Daarnaast vind je op de website ook een activiteitenkalender met daarin alle activiteiten die je over heel Vlaanderen kan bezoeken.

Naast die persoonlijke verhalen, brengt BioForum tijdens de Bioweek ook actuele thema's zoveel mogelijk onder de aandacht van de reguliere media: het enkel curatieve gebruik van antibiotica in de veeteelt, verwerking van voeding zonder chemische 'verbeteraars', de manier waarop ruime vruchtwisseling en natuurlijke bemesting een antwoord kan bieden op de verarming van onze bodems, enzovoort.

Maar de Bioweek is natuurlijk vooral een week voor en door alle bio-ondernemers en het ideale moment om jezelf als bedrijf in de kijker te zetten. Neem dus zeker een kijkje op www.bioweek.be en draag deze week, nog meer dan anders, aan iedereen uit dat bio ook voor jou werkt.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.