Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voedselkollektief Almere: bio-producten van lokale boeren

Een nieuw initiatief uit Almere: het Voedselkollektief Almere (Voko). Een onderneming die biologische producten inkoopt bij lokale boeren uit Flevoland, en deze voor een eerlijke prijs verkoopt aan consumenten.

Boerin Judith is één van de oprichters. Zij haalt groenten, melk, eieren en fruit op. Het collectief verkoopt deze producten, vaak goedkoop. Eén kilo aardappelen kost bijvoorbeeld namelijk iets minder dan een euro.

Naast deze 'standaard' producten kan het ook zijn dat af en toe bijvoorbeeld boerenkaas of 'vergeten' groenten, zoals pastinaak of aardpeer, deel uitmaken van het assortiment. Nieuws over deze producten is te vinden op de Facebookpagina van Voko.



Leden van het collectief kunnen hun bestelling iedere maand doorgeven. De bestelling kunnen de leden uiteindelijk zelf ophalen in het ecologisch woonproject De Discus in Almere. Leden worden wel gevraagd één keer in de twee maanden te helpen met het inpakken van de bestellingen. Ook andere taken kunnen vervuld worden.

Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Voko of mail naar vokoalmere@gmail.com.
Publicatiedatum: