Nu ook biologisch afbreekbare Retro-lijn

Met het Retro-concept introduceerde Van der Windt een complete lijn voor het serveren van warme en koude dranken. Nieuw is de toevoeging van een biologisch afbreekbare variant: Retro Verde. De bekers zijn geproduceerd van biologisch afbreekbaar - en composteerbaar - materiaal.

Het Retro-concept is gericht op een veelheid van afnemers: van bedrijfsrestaurants tot sportkantines. De layout knipoogt naar de jaren vijftig, met een design dat is doorgevoerd in alle accessoires: van bekers, roerstaafjes tot en met suiker en creamer. Met het toenemende belang van duurzaamheid kiest Van der Windt ervoor om de Retro-lijn ook in een biologische variant te produceren.


Geschikt voor compostering

De coating is kwalitatief vergelijkbaar met de bekende PE-coating, maar dan met als belangrijke voordeel ook te kunnen worden gecomposteerd. De Retro Verde is namelijk gecertificeerd volgens EN 13432 voorzien van kiemplantlogo met 7P-nummer. Van der Windt heeft al enige jaren ervaring met de composteerbare drinkbekers waaronder de welbekende groene 'Enjoy the World' variant. Er zijn diverse inhoudsmaten leverbaar, tot en met 300 cc. Een composteerbare beker in een private label bedrukking? Vanaf 100.000 stuks per formaat behoort dit ook tot de mogelijkheden.

Neem voor meer informatie contact op met Erwin Bouwman: 0174 636271 of erwin.bouwman@vanderwindt.com.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.