Beebox lanceert biologisch sap onder eigen label

Beebox lanceert in samenwerking met sapproducent Schulp en fruitteler William Pouw een vruchtensap onder eigen label. Sinds de start van beebox wordt al nauw samengewerkt met Schulp en William Pouw. Schulp als leverancier van diverse biologische sappen en het fruit van William Pouw wordt al vanaf het eerste uur in de beebox verpakt. Inkoper Thomas Zeegers koesterde al lange tijd de wens voor een eigen beebox-sap. Thomas: "In William Pouw en Schulp vonden wij de ideale partners om dit project te verwezenlijken."

William Pouw teelt biologische appelen en peren op de kleigrond van Schalkwijk. Jaarlijks blijven er appelen en peren over nadat deze zijn afgekeurd voor de verkoop vanwege kleine afwijkingen zoals een bruin plekje of beschadiging. Dit zogeheten persfruit is ideaal voor het maken van vruchtensap. William: "Als boer ben ik trots op mijn producten en daarom heel blij dat op deze manier alle oogst een goede bestemming krijgt en niet de prullenbak in verdwijnt."Voor één dag werden de sappersen van Schulp gereserveerd om 7.000 kilo Doyenne Du Comice peren en 3.000 kilo Topaz appelen te verwerken tot 7.500 liter vruchtensap. Aan het sap is verder niets toegevoegd. Op het label staat William Pouw afgebeeld tussen zijn boomgaarden. Van begin tot eind een 100% transparant product.

Met de lancering van dit sap komt Beebox weer een stapje dichterbij een eerlijkere verdeling van de voedselketen.

Voor meer informatie: www.thebeebox.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.