Nieuw AMA-Biosiegel vereist 100% biologische ingrediënten

Het Oostenrijkse AMA-biozegel is uitgebreid met kwaliteitscriteria voor de productie die strenger zijn dan de basisstandaard. De nieuwe richtlijnen vereisen het gebruik van 100% biologische ingrediënten. De nieuwe AMA-Biosiegel staat voor: meer biologisch en meer kwaliteit.

De basisstandaard kent al een biologisch keurmerk toe wanneer bij samengestelde levensmiddelen 95% van de ingrediënten uit biologische landbouw stammen.
"Met de nieuwe richtlijnen willen we bijdragen aan de kwaliteit van de biologische producten door de specifieke eisen te verhogen", aldus Michael Blass, CEO van AMA-
Marketing.Voor de herkomst geldt nog steeds: een rood-wit AMA-zegel garandeert dat de waardebepalende biologische ingrediënten uit Oostenrijk komen en dat het product in Oostenrijk verwerkt is. Het zwart-witte AMA-biozegel kenmerkt producten die onafhankelijk van hun productieplaats aan de AMA-kwaliteitscriteria voldoen.

AMA wil met deze nieuwe criteria op de lange termijn ook het gebruik van additieven beperken. Ongeveer een kwart van de additieven die in de EU-verordening toegestaan zijn, worden door AMA verboden. AMA stelt voor de nieuwe standaard ook eisen aan de verpakking: Er mag geen chloorhoudend verpakkingsmateriaal gebruikt worden wanneer dit in contact komt met biologisch voedsel.

Voor meer informatie: www.ama-marketing.at

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven