Het gaat weer beginnen: de jaarlijkse zoektocht naar de Held van de Smaak. Dit jaar staat deze zoektocht in het teken bonen en peulvruchten. Gezien de rijke variatie aan rassen die oorspronkelijk in onze omgeving werd geteeld, behoren bonen en peulvruchten tot ons culinair erfgoed. Bonen zijn een belangrijke bron van eiwit, en de teelt draagt bij aan de bodemvruchtbaarheid. En verder zijn bonen natuurlijk erg lekker en gezond.
Voor de Held van de Smaak-verkiezing 2014 is de Stichting Week van de Smaak daarom op zoek naar telers, verwerkers en koks in de horeca, catering en zorg die de 'boon' in zijn volle pracht op de kaart zetten. De organisatoren zoeken pioniers die een voorbeeld vormen voor anderen, en daarom met recht de eretitel Held van de Smaak verdienen.
Via provinciale voorrondes worden 12 finalisten geselecteerd, waaruit uiteindelijk in september een winnaar, de Held van de Smaak, gekozen wordt. Tevens zal de publieksprijs worden uitgeloofd op basis van een stemming op de website van de Week van de Smaak. Aanmelden van kandidaten kan tot 15 mei via dit speciale aanmeldformulier.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Partij voor de Dieren Zuid-Holland wil af van energieslurpende glastuinbouw
- Minister van der Wal enthousiast over stikstofplan Joost Samsom
- "Als de biologische appelverkoop niet stijgt, zullen we onze Jonagold nooit verkocht krijgen"
- Welke taal spreken koeien?
- Eigenaren Sprinklr zien af van winst, het vergroten van de biodiversiteit heeft prioriteit
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-01-26 Canadese teler en handelsbedrijf Lakeside Produce failliet verklaard
- 2023-01-26 Seepje krijgt kapitaalinjectie van € 4,2 miljoen
- 2023-01-25 De Valk Wekerom en ABZ De Samenwerking breiden samenwerking uit
- 2023-01-20 "Nieuwe naam in een vertrouwd jasje"
- 2023-01-20 Online supermarkt Oda gaat samenwerken met Bio Company
- 2023-01-18 "De kop in het zand steken en biologische teelt beperken kan en mag niet de oplossing zijn"
- 2023-01-18 Jaarcijfers Skal: Biologisch groeit naar 4,4%
- 2023-01-17 VLAM presenteert jaarprogramma 2023
- 2023-01-17 Belgische biogroothandels Vajra en Delibio verenigen hun krachten
- 2023-01-17 Bio Soleil nieuw merk en zusterfirma van Hygiena
- 2023-01-16 Biocyclic Vegan keurmerk voor akkerbouwer Isaäc Bos uit Weteringbrug
- 2023-01-16 Koobra Invest investeert in Gulpener Bierbrouwerij
- 2023-01-16 Miko neemt de Belgische buitenhuisactiviteiten van Beyers Koffie over
- 2023-01-16 Noble House failliet verklaard
- 2023-01-09 Soiltech bouwt hightech test- en innovatiecentrum in Biezenmortel
- 2023-01-09 Max's Mints en JetDrinks slaan de handen ineen
- 2023-01-06 Druivenkwekerij bíjna verkocht, dus gaan telers toch door in 2023
- 2023-01-04 Pilze Wohlrab wordt onderdeel van BioFungi
- 2023-01-04 Overname van alcoholproducent Avandis door Refresco afgerond
- 2023-01-04 BelOrta rondt voor het eerst de kaap van 500 miljoen