Het gaat weer beginnen: de jaarlijkse zoektocht naar de Held van de Smaak. Dit jaar staat deze zoektocht in het teken bonen en peulvruchten. Gezien de rijke variatie aan rassen die oorspronkelijk in onze omgeving werd geteeld, behoren bonen en peulvruchten tot ons culinair erfgoed. Bonen zijn een belangrijke bron van eiwit, en de teelt draagt bij aan de bodemvruchtbaarheid. En verder zijn bonen natuurlijk erg lekker en gezond.
Voor de Held van de Smaak-verkiezing 2014 is de Stichting Week van de Smaak daarom op zoek naar telers, verwerkers en koks in de horeca, catering en zorg die de 'boon' in zijn volle pracht op de kaart zetten. De organisatoren zoeken pioniers die een voorbeeld vormen voor anderen, en daarom met recht de eretitel Held van de Smaak verdienen.
Via provinciale voorrondes worden 12 finalisten geselecteerd, waaruit uiteindelijk in september een winnaar, de Held van de Smaak, gekozen wordt. Tevens zal de publieksprijs worden uitgeloofd op basis van een stemming op de website van de Week van de Smaak. Aanmelden van kandidaten kan tot 15 mei via dit speciale aanmeldformulier.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Is lupine het gouden boontje van Nederlandse bodem?
- "Totaalassortiment aanbieden is een uitdagende, maar ook zeer passende stap"
- Agrifirm start pilots rondom regeneratieve landbouw
- Regering moet onderzoek doen naar nutriënten uit menselijke mest
- De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
Top 5 - afgelopen week
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- Fotoreportage BioXpo - Veel nieuwe producten bij de Nederlandse exposanten
- Machandel nu volledig in Britse handen
- Druiventuin in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet
Top 5 - afgelopen maand
- Annette Harberink vertrekt van Natuurderij Keizersrande
- Europees parlement stemt met grote meerderheid voor marktgestuurde stimulering van bio-landbouw
- Zenderense Es behaalt Skal-certificaat
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-20 Vermarkting van BlueN in Nederland wordt overgedragen van Holland Fyto aan Corteva Agriscience
- 2022-05-19 BOON Foodconcepts overgenomen door combinatie Green Organics B.V. en Jamael Food Group
- 2022-05-19 Nieuwbouw en restyling voor BioBandits
- 2022-05-18 Van Gelder groente en fruit wint Rotterdamse Ondernemersprijs 2022
- 2022-05-16 AGF-groothandel Gebrs van Aarle viert zonnig 55-jarig jubileum
- 2022-05-12 Egon Verstraeten gaat reststromen aanpakken bij Instock
- 2022-05-11 Machandel nu volledig in Britse handen
- 2022-05-11 Druiventuin in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet
- 2022-05-09 Aardappelgroothandel Landjuweel viert 100-jarig jubileum met relaties
- 2022-05-05 Harry Luring brengt bio-boekweit terug in Nederland
- 2022-05-03 Esmeralda Wallast Groenewoud directeur Handhaven NVWA
- 2022-05-03 Zenderense Es behaalt Skal-certificaat
- 2022-04-28 Biologische zeewierboerderij Zeewaar sluit zich aan bij The Seaweed Company
- 2022-04-26 Uit de oude doos: Muzikale veiling met De Kromme Jongens
- 2022-04-25 Grote brand bij De Terp
- 2022-04-20 Annette Harberink vertrekt van Natuurderij Keizersrande
- 2022-04-19 Yarrah bestaat 30 jaar
- 2022-04-19 'New kids on the block' in de overzeese AGF-export
- 2022-04-19 GearStation helpt bij verpakken met hightech kwaliteitsbeoordeling
- 2022-04-15 Grote natuurplannen voor biologisch natuurinclusief Landgoed Bleijendijk