Gezocht: Held van de Smaak 2014 - bonen en peulvruchten

Het gaat weer beginnen: de jaarlijkse zoektocht naar de Held van de Smaak. Dit jaar staat deze zoektocht in het teken bonen en peulvruchten. Gezien de rijke variatie aan rassen die oorspronkelijk in onze omgeving werd geteeld, behoren bonen en peulvruchten tot ons culinair erfgoed. Bonen zijn een belangrijke bron van eiwit, en de teelt draagt bij aan de bodemvruchtbaarheid. En verder zijn bonen natuurlijk erg lekker en gezond.

Voor de Held van de Smaak-verkiezing 2014 is de Stichting Week van de Smaak daarom op zoek naar telers, verwerkers en koks in de horeca, catering en zorg die de 'boon' in zijn volle pracht op de kaart zetten. De organisatoren zoeken pioniers die een voorbeeld vormen voor anderen, en daarom met recht de eretitel Held van de Smaak verdienen.

Via provinciale voorrondes worden 12 finalisten geselecteerd, waaruit uiteindelijk in september een winnaar, de Held van de Smaak, gekozen wordt. Tevens zal de publieksprijs worden uitgeloofd op basis van een stemming op de website van de Week van de Smaak. Aanmelden van kandidaten kan tot 15 mei via dit speciale aanmeldformulier.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven