Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

ForFarmers: omzet bio-mengvoer wel gestegen, maar nog beperkt

ForFarmers heeft de cijfers over het boekjaar 2013 bekendgemaakt. Het bedrijf spreekt over bevredigende resultaten in een jaar van consolidatie en integratie. Over het boekjaar 2013 realiseerde ForFarmers een omzet van 2.625 miljoen euro, een stijging met 29,5% ten opzichte van 2012. De omzet in biologisch mengvoer is weliswaar nog beperkt maar steeg in 2013.

Per 2 maart 2013 zijn de biologische activiteiten van ForFarmers en Reudink biologische voeders B.V. samengevoegd tot Reudink B.V. Reudink produceert en levert voeders voor de biologische rundvee-, varkens- en pluimveehouderij in Nederland, Duitsland en Belgiƫ. Bijna 60% van de afzet bestaat uit legpluimveevoer. Hiervan gaat ongeveer 75% naar de Duitse markt. De overige 40% van de afzet bestaat uit rundvee- en varkensvoeders.

Medio 2013 is de voormalige ForFarmers Hendrix fabriek aan de Kwinkweerd 5 te Lochem in gebruik genomen als gespecialiseerde productielocatie voor biologisch mengvoer. De fabriek biedt volop mogelijkheden voor verdere groei en product-ontwikkeling. Hiermee kan Reudink inspelen op de nog steeds toenemende vraag naar biologisch voedsel. Na de ingebruikname van de productielocatie in Lochem, zijn de biologische productieactiviteiten in de fabrieken in Wesel en Harreveld in de loop van juli en augustus beƫindigd.

ForFarmers gaat in het jaarverslag ook nog in op de ontwikkelingen op de grondstoffenmarkt: De markt van biologische grondstoffen kenmerkte zich door een krap aanbod van biologische granen in de eerste helft van 2013. Dit veroorzaakte een prijsstijging. Vanaf de graanoogst medio 2013 is er weer voldoende aanbod van biologische granen, met name vanuit Europa. Aanvankelijk was er voldoende aanbod van biologische eiwitgrondstoffen, maar in de tweede helft van het jaar liep het aanbod van enkele eiwitrijke grondstoffen terug. Ook is er sprake van een verdere verkrapping van het aanbod van grondstoffen voor enkele marktconcepten in Duitsland.

Klik hier voor meer informatie.
Publicatiedatum: