Groothandel Kruidenier Foodservice failliet

Groothandel Kruidenier Foodservice is woensdag 12 maart failliet verklaard. Curator Leonard Boender van DVDW Advocaten heeft aan FoodClicks laten weten. Kruidenier verkeerde al sinds donderdag 6 maart in surseance van betaling. Boender blijft kijken naar een mogelijke doorstart van de groothandel. Daarnaast wordt er met verschillende partijen gesproken over een overname van het bedrijf of delen ervan. De factor tijd speelt in dit verband een belangrijke rol, omdat afnemers van Kruidenier andere leveranciers gaan zoeken.

De Kruidenier Groep was een familieonderneming, met een historie die terug gaat tot 1928 en nu onder leiding staat van de broers P.H.J. Kruidenier en J.M.A.S. Kruidenier. Het bedrijf profileerde zich als fullservice wegbrenggroothandel voor de Nederlandse out-of-home markt en verricht logistieke activiteiten voor de retailmarkt. Het belangrijkste marktsegment was de bedrijfscatering. Daarnaast was de onderneming actief in de sectoren van zorginstellingen, horeca en retail/leisure. De onderneming beschikt over vier distributiecentra die gezamenlijk een landelijk fijnmazig distributienetwerk vormen. Er waren bijna 600 medewerkers bij de organisatie werkzaam.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.