Sinds oogst 2012 biologisch
Bio-wijn Coste Dame Blanche Viognier in Grenzeloos Genoegen
Deze aflevering heeft wijnkenner Hans Averesch de wijn Coste Dame Blanche Viognier uitgekozen. Het is een volle wijn met een even elegant als intens aroma van pioenrozen en vlierbloesem van wijnproducent Christophe Coste.
De wijn is subtiel en fris smakend met florale mondaroma's. Door de houtrijping krijgt de wijn nog meer ruggengraat. De wijn heeft een lange volle, zelfs kruidige afdronk en smaakt heerlijk bij salade van krab met saffraansaus of zwezerik met auberginepuree.
In 1974, het geboortejaar van Christophe, verliet zijn vader de coöperatie in Saze en bouwde zijn eigen kelders om de 5 hectare die de opa van Christophe in 1970 kocht te vinifierën en onder de naam van het Domaine te verkopen. Christophe nam na zijn opleiding tot oenoloog in 1998 het bedrijf dat inmiddels 45 hectare groot was over. Vanaf zijn eerste oogst had hij het ideaal voor ogen om biologisch te gaan werken en deze erkenning staat vanaf oogst 2012 op de fles. Eén van zijn hobby's is de olijvengaard waar hij een meer dan bijzondere olijfolie produceert.
Voor meer informatie: www.heisterkamp.com
Bron: RTV Oost
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-05-30 Budels Malt 0.0% Bio uitgeroepen tot het beste Alcoholvrij bier van Nederland
- 2023-05-23 Frisdrank krijgt meer diepgang met echte ingrediënten
- 2023-05-17 Voelkel doorbreekt omzetgrens van 100 miljoen
- 2023-05-12 Limited edition Zomerdrank nu verkrijgbaar
- 2023-05-04 "Als het aan de eigenaars ligt, hebben we morgen al een volledig biologisch wijnassortiment"
- 2023-05-04 Gulpener valt 19 keer in de smaakprijzen
- 2023-04-19 Stop je wijnfles in de grond
- 2023-04-18 Belgische natuurlijke bio-frisdrank klaar voor verdere Europese uitrol
- 2023-04-06 "De hele voorraad is inmiddels verkocht"
- 2023-03-31 Nieuw sap combineert gember en kurkuma met goji
- 2023-03-27 "De 'botanicals' en beperkte zoetheid geven onze drankjes een meer volwassen beleving"
- 2023-03-24 Recordopbrengst Nederlandse wijndruiven in 2022
- 2023-03-21 Waterkefir KULT nu ook in Nederland
- 2023-03-20 Oeroude fruitsoorten verwerkt in nieuw multi-toepasbaar drankje
- 2023-03-10 Fermentatie bleek de sleutel voor pure low-alcohol wijn
- 2023-03-10 'Kauwmachine' zorgt voor meer voedingsstoffen in slow juices
- 2023-03-09 Clearspring introduceert cafeïnevrije biologische Japanse Kuwa Matcha
- 2023-03-07 Koning Charles krijgt tijdens eerste staatsbezoek rondleiding door Franse bio-wijngaard
- 2023-03-02 "Aan de basis stond de geit die de wijngaarden graag bezoekt om de druiven te proeven"
- 2023-03-02 Nieuwe ready-to-drink Sparkling Ging'r en Sparkling Soda's