Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sinds oogst 2012 biologisch

Bio-wijn Coste Dame Blanche Viognier in Grenzeloos Genoegen

In het programma Grenzeloos Genoegen op RTV Oost zoekt wijnkenner Hans Averesch van Heisterkamp Wijnkopers in elke aflevering naar heerlijke lokale wijnen die passen bij de lokale gerechten.

Deze aflevering heeft wijnkenner Hans Averesch de wijn Coste Dame Blanche Viognier uitgekozen. Het is een volle wijn met een even elegant als intens aroma van pioenrozen en vlierbloesem van wijnproducent Christophe Coste.

De wijn is subtiel en fris smakend met florale mondaroma's. Door de houtrijping krijgt de wijn nog meer ruggengraat. De wijn heeft een lange volle, zelfs kruidige afdronk en smaakt heerlijk bij salade van krab met saffraansaus of zwezerik met auberginepuree.

In 1974, het geboortejaar van Christophe, verliet zijn vader de coöperatie in Saze en bouwde zijn eigen kelders om de 5 hectare die de opa van Christophe in 1970 kocht te vinifierën en onder de naam van het Domaine te verkopen. Christophe nam na zijn opleiding tot oenoloog in 1998 het bedrijf dat inmiddels 45 hectare groot was over. Vanaf zijn eerste oogst had hij het ideaal voor ogen om biologisch te gaan werken en deze erkenning staat vanaf oogst 2012 op de fles. Eén van zijn hobby's is de olijvengaard waar hij een meer dan bijzondere olijfolie produceert.

Voor meer informatie: www.heisterkamp.com

Bron: RTV Oost

Publicatiedatum: