Puur Noord Nederland nieuws:

Een nieuw kaasje van Hanneke Kuppens van De Oude Streek

Hanneke Kuppens van De Oude Streek kreeg steeds vaker vragen naar een geitenkaas met een forsere smaak. Ongeveer een jaar heeft ze geëxperimenteerd, ook met de verpakking en dat heeft geresulteerd in dit nieuwe kaasje van De Oude Streek de Machetin. Deze is geïnspireerd op de Crottin, een wereldberoemd Frans geitenkaasje. Hanneke houdt zelf van een geitenkaas met een pittige smaak, ze eet de Machedoux ook het liefst als de kaas tegen de THT aan zit.

De Machetin wordt uitgeleverd in een houten doosje, waarin het kaasje een beetje kan doorrijpen, waardoor de kaas wat lichter (zo'n 60 gram) en ook sterker van smaak wordt.De Oude Streek is een kleinschalig bedrijf in Zevenhuizen waar Hanneke Kuppens haar eigen geiten houdt en op traditionele wijze uit 100% geitenmelk de heerlijkste kaasspecialiteiten maakt. Met de schimmelkaas Machedoux maakte Hanneke al meteen naam. Veel chefkoks uit binnen- en buitenland zijn fan van de Machedoux, ze gebruiken deze zachte geitenkaas graag in diverse gerechten.

De biologische geitenhouderij is gelegen in het prachtige Groningse Westerkwartier, in het grensgebied van Drenthe, Friesland en Groningen. Op de Oude Streek zijn 40 melkgeiten, 6 jonge geiten. De meeste zijn witte melkgeiten van het Saanenras en enkele zijn zwartbont.

Machetin is exclusief verkrijgbaar via biologische groothandel De Zaai-Ster

Kijk voor meer informatie op www.puurnoordnederland.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven