BioRegio-Betriebsnetz in Beieren brengt omschakelaars in contact met bio-bedrijven

Boeren die om willen schakelen naar biologisch kunnen binnenkort rechtstreeks informatie krijgen van professionele collega's. Daarvoor is het nieuwe 'BioRegio-Betriebsnetz Bayern' in het leven geroepen door de Beierse minister van Landbouw Helmut Brunner. Het netwerk start met 82 bedrijven. Ze zijn nu beschikbaar voor bezichtigingen. Geïnteresseerde landbouwers kunnen hiermee inzicht krijgen in de werkwijze en eisen die aan een biologische boerderij gesteld worden.

Het initiatief is volgens Brunner ook interessant voor landbouwtechnische scholen. Zij kunnen de bedrijven benaderen om bij te dragen aan hun praktijkgerichte onderwijs. Alle 82 deelnemende bedrijven behoren tot het erkende Ökoverband. Vertegenwoordigd zijn onder meer veehouderijen, akkerbouwbedrijven, maar ook groenten- en fruittelers en hoptelers.Het netwerk wordt gecoördineerd door het 'Bayerischen Landesanstalt für Landwirtschaft'.

Klik hier om naar de website van het netwerk te gaan.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.