Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zondag 15 september:

Kijk, ruik, geniet en ervaar de Gulpener Hopoogst

Vroeg in de ochtend staan ze klaar. Uitkijkend over de velden van Reijmerstok waar de dauw nog fris op onze hop ligt. De helden van Gulpener. De mannen en vrouwen die ons ieder jaar weer helpen met het plukken van de hop in Reijmerstok. Ook dit jaar zullen ze er weer zijn op de Gulpener Hopoogst op zondag 15 september. Wij zijn trots op dit unieke evenement waar de verse hop van hopboer Roger Wouters feestelijk wordt binnen gehaald.

Op 15 september viert Gulpener, met iedereen die wil komen, weer de oogst van de hop die de basis vormt voor Gulpener Bieren. Uiteraard kunt u net als andere jaren genieten van 'puurzaam' en lokaal eten, goede muziek, leuk gezelschap en een lekker glas bier.Daarnaast zijn er een aantal activiteiten waar de brouwerij van houdt. Zo kunt u onder andere kijken en luisteren naar een van de weinig overgebleven schapenherders van Nederland. Een paar hobbybrouwers zijn aanwezig die daar vol passie over vertellen en er is Puurzame kunst te bewonderen. FabLab is er dit jaar bij om de kunsten van 3D printers en 3D lasers te demonstreren en ook de huifkartocht ontbreekt niet. Voor kinderen is er genoeg te doen. Zo kunnen zij onder andere geschminkt worden, met kratten mooie bouwwerken maken en er is een verhalenverteller die ze meeneemt 'op reis' door de meest fantastische sprookjes. Wandelliefhebbers kunnen deelnemen aan de Open Monumentendag wandeling die start en eindigt op het hopoogstterrein. Daarnaast is het genieten met heerlijke koffie van Blanche Dael, catering die wordt verzorgd door de talenten van Talentino en de molenaars van de Bisschopsmolen die u laten beleven hoe bijzonder het oergraan spelt is en hoe lekker hun vlaaien smaken. Maar er is nog veel meer te doen en beleven tijdens de Hopoogst 2013.

Programma Gulpener Hopoogst 15 september 2013

11:00 uur - Opening Open Monumentendag
11:30–12:20 uur - Muziek: Michelle & Friends Jazzband
12:30 uur - Jachthoornblazers
13:00–13:50 uur - Muziek: Michelle & Friends Jazzband
13:30 uur - Schapendrijver
13:45 uur - Uitreiking Gulpener Duim*
14:00–14:50 uur - Muziek: Michelle & Friends Jazzband
14:15 uur Valkenier
15:00 uur Jachthoornblazers
15:30 uur - Huldiging hopkoningin**
15:45-16:30 uur - Muziek 'Anna Nita & the Shakers'
16:30 uur - Valkenier
17:00 uur - Schapendrijver
17:00–18:00 - Muziek 'Anna Nita & the Shakers'
18:00 uur - Einde

*Jaarlijks reikt de stichting Gulpener Duim een prijs (beeldje/onderscheiding) inclusief cheque uit aan een vrijwilliger/vrijwilligersorganisatie uit het Heuvelland

**De Gulpener Hopplukkers kiezen na afloop van de oogst hun hopkoningin uit. Zij wordt samen met de plukkers onthaald op het festivalterrein om vervolgens gekroond te worden.

Kom op 15 september naar Reijmerstok en geniet met het hele gezin van de Gulpener Hopoogst 2013.

Openingstijden: 11:00–18:00 uur.
Adres: Reijmerstokkerdorpstraat, Reijmerstok.
De entree is gratis.
Publicatiedatum: