Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Traay Bijentuin is geopend

Vrijdag 30 augustus was het eindelijk zover: de feestelijke en zonovergoten opening van de Traay bijentuin. Na een welkomstwoordje van directeur Wilco Schets werd de officiële handeling verricht door Jaap Molenaar, voorzitter van de Bijenstichting en wethouder Jop Fackeldey van de gemeente Lelystad. Er werd symbolisch een geel/zwart 'Bijenlint' doorgeknipt wat gespannen was tussen twee bijenhotels. Een Bijenlint is een aaneenschakeling van initiatieven ter bevordering van de overlevingskansen van de bij (www.Bijenlint.nl). Jaap Molenaar heeft al geconstateerd dat er in de bijenhotels al kamertjes verhuurd waren.

Het publiek bestond uit vertegenwoordigers van de NBV, groothandels, pers en andere belangstellenden waaronder ook veel kinderen. Een mooie gelegenheid om aandacht te vragen voor de bijensterfte en wat we daar als individu aan kunnen doen: drachtplanten zaaien en bijenhotels knutselen voor in de tuin om zo het leven voor de wilde bij makkelijker te maken. Onder het genot van een hapje en een drankje konden de genodigden kennis maken met elkaar, het productieproces en de honing van de Traay en de natuurcosmeticalijn Bee Natural. Uiteraard krijgt de opening van de Bijentuin een passend vervolg.


Het doorknippen van het lint. Er waren al kamertjes verhuurd in de bijenhotels. En één van de gasten proeft wat honing.

Belang van de bijentuin

Naast de honingbijen (die in grote volken samenleven) zijn er ook solitaire bijen zijn (ook wel 'wilde bijen' genoemd). Deze wilde bijen leven alleen, verzorgen zelf hun jongen en prikken niet. In Nederland komen zo'n 320 verschillende soorten wilde bijen voor.

Deze bijen nemen een groot deel van de bestuiving van bloemen, fruit en groente voor hun rekening en zijn dus erg belangrijk. En vooral deze 'wilde' bij heeft het erg moeilijk. In sommige delen van Nederland zijn ze zelfs nauwelijks meer te vinden. Dat komt onder meer omdat nectar- en stuifmeelrijke planten en bloemen zijn verdwenen en omdat het voor bijen steeds moeilijker wordt een geschikte nestplaats te vinden.


Ook de kinderen vermaakten zich prima.

Over Imkerij de Traay

De Traay staat synoniem voor lekkere biologische honing, heerlijke honingspecialiteiten en mooie bijenproducten. De Traay combineert haar ambachtelijke imkerij met moderne honingverwerking, wat resulteert in een assortiment kwaliteitshoning. De Traay zorgt er voor dat alle heerlijke honingsoorten, vloeibaar en crème, biologische of niet-biologisch, bij de honingliefhebber op tafel staan. Naast het honingassortiment heeft de Traay honinggerelateerde producten als Propolis, Biologische siropen, Honingwijnen (rood en wit) en échte Biologische Mede.

Daarnaast beidt de Traay lichaamsverzorgingsproducten die 100% natuurlijk zijn, met een voedende, verzorgende en beschermende werking op mens-, dier- en milieuvriendelijke basis. Huid en milieuvriendelijk samengesteld, dierproefvrij en veelal geschikt voor veganisten. Het Duitse BDIH-keurmerk onderstreept deze belangrijke waarden.

Voor meer informatie: www.detraay.com
Publicatiedatum: