"Uitdaging om biologisch ook hier op de kaart te zetten"

Zeeland is een bio-winkel rijker: Het Gouden Ei geopend

Tholen - Zaterdag 24 augustus is de opening van biologische winkel Het Gouden Ei aan de Kraaijertsedijk 2 in 's-Heer Arendskerke gevierd. "De winkel is vrijdag geopend en zaterdag hebben we ter ere van de opening een markt gehouden op het terrein van de boerderij", vertelt Bastian Blok. Er stonden diverse kramen met biologische producten tussen en van allerlei ondernemers uit de omgeving. "Het was erg druk. Er zijn zo'n 300 tot 350 man op de opening afgekomen. De reacties waren erg positief. Er zaten ook mensen tussen die we niet hadden verwacht en ook de nodige onbekenden."

De winkel is volgens Bastian niet alleen een leuke neventak op het bedrijf. "We willen met onze boerderijwinkel inwoners uit de omgeving 's-heer Arendskerke beter bekend maken met biologische producten. Op Zuid-Beveland zijn nog maar weinig locaties waar men bio-producten kan kopen. Wij zien het als een uitdaging om biologisch ook hier op de kaart te zetten. Met de opening van deze winkel bereiken we wat dat betreft meer dan met alleen akkerbouw. Daarnaast is het runnen van deze winkel een leuke neventak op het bedrijf."De familie Blok runt een legpluimveehouderij met 18.000 biologische leghennen en 43 hectare aan akkerbouw. Bastian woont en werkt op het bedrijf van zijn ouders en is voornemens om het bedrijf over te nemen. "We gaan onze uiterste best doen om het over te nemen. Dit wil ik al van jongs af aan en ik kijk hier erg naar uit."

Breed assoriment

In de winkel is een zo breed mogelijk assortiment aan biologische producten verkrijgbaar, naast uiteraard de producten van de eigen boerderij. De rest van het assortiment wordt ingekocht bij de groothandel. "De komende weken zal waarschijnlijk nog het nodige aangepast worden aan het assortiment. Pas nu zien we uiteraard waar veel vraag naar is en welke producten juist minder hard lopen. Qua groenten en fruit gaan we echt met het seizoen mee. Dat vinden we heel belangrijk."

Voor meer informatie:

Familie Blok
Noord Kraaijertsedijk 2
4458 NJ 's-Heer Arendskerke
0113 613208
mtsblok@planet.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.