"We bezorgen inmiddels aan zo'n 700 abonnees"

Fotoreportage Lekker naar de Boer bij Hoeve Doelwyck & Bio aan huis

Tholen - Bezoekers waren afgelopen weekend van harte welkom bij Hoeve Doelwyck & Bio aan huis in Zuid-Beijerland. Het bedrijf deed voor de zevende keer op rij mee aan Lekker naar de Boer. "Wij voelen ons als bio-akkerbouwer geroepen om open huis te houden. Lekker naar de Boer is de ideale gelegenheid om iedereen te laten zien wat we doen. De eerste keer dat we hieraan deelnamen waren we nog maar 2 weken daarvoor gestart met onze bezorgdienst. We hadden net onze eerste routes gereden. Inmiddels bezorgen we aan zo'n 700 abonnees", vertelt Shaula Tak.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.


Shaula Tak toont de radicchio rosso.

Haar man Matthijs gaf tijdens zijn presentatie over de bio-bezorgdienst uit Nationaal Landschap de Hoeksche Waard aan dat 'Bio aan huis' inmiddels van de Drechtsteden tot in Leiden bezorgt. Vervolgens liet hij de bezoekers onder meer de eigen moestuin zien. Deze moestuin is 0,5 hectare groot. "De afgelopen week zat onze eigen radicchio rosso bijvoorbeeld in het pakket en we hebben weer koolrabi uit eigen tuin", geeft Shauna aan.

Naast rondleidingen van de boer konden bezoekers binnen in de schuur van Hoeve Doelwyck langs diverse kramen slenteren en genieten van hapjes in het lunchcafé. Voor de kinderen was in de schuur een springkussen neergezet. Boerin Shaula Tak geeft aan dat er bewust voor gekozen is om deze activiteiten in de schuur plaats te laten vinden: "Het is nog nooit goed weer geweest hier tijdens het Lekker naar de Boer-weekend. Wanneer je alles buiten zet loop je hier ook altijd het risico dat de boel verwaaid", aldus Shaula.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

Shaula wil dat de bezoekers tijdens hun bezoek tot rust kunnen komen. "En het voordeel van de overdekte locatie is dat veel bezoekers toch langer blijven hangen omdat het gezellig is."Bio aan huis is niet de enige hoofdactiviteit op Hoeve Doelwyck. Hoeve Doelwyck is namelijk één van de vier Biostee-akkerbouwers. "Wij telen op zestig hectare biologische groenten. De Biostee-akkerbouwers doen dit in totaal op 260 hectare. Naast deze grootschalige teelt hebben wij ons dus toegelegd op op rechtstreekse bezorging van bio-producten", vertelt Shaula, die verder aangeeft dat het bedrijf de klanten in de toekomst nog meer wil gaan betrekken. "Dit gaan we doen door pluk- en meehelpdagen te organiseren."

Shauna keek maandagochtend moe maar voldaan terug op een leuk en gezellig weekend. "Er was iets minder aanloop dan we gehoopt hadden, maar de binnenlocatie was echt super. Zondagmiddag klaarde het op en werd het wat drukker. En zaterdag hadden we eigenlijk de hele dag door bezoekers over de vloer." Ze geeft aan dat ze erg positieve reacties hebben gehad. "Het is altijd fijn om je klanten weer even te zien. Leuk is dat er toch veel bezoekers via de social media op de open dagen geattendeerd bleken te zijn."

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

Voor meer informatie:

Matthijs en Shaula Tak
Hoeve Doelwyck & Bio aan huis
Zuidzijdsedijk 31
3264 LG Nieuw-Beijerland
0186 669014
info@bioaanhuis.nl
www.bioaanhuis.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.