Permacultuur Ontwerpcursus op de Ulebelt start in september

Op de Ulebelt gaat in september een Permacultuur Ontwerpcursus van start. Hoofddocent is Fransjan de Waard, die als pionier het Nederlandse standaardwerk schreef: Tuinen van Overvloed – Permacultuur als inspiratie voor een duurzaam leven op Aarde. Gastdocente Vera Greutink verzorgt een deel van het programma over tuinieren en voedsel in de stad.

De cursus bestaan uit negen blokken van twee dagen, en vormt een 'grondige' introductie in de rijke theorie en praktijk van deze mondiale beweging. Hierdoor ga je steeds meer overal de samenhang in zien, ongebruikte hulpbronnen en potentieel herkennen, en leer je om in praktische stappen ook je eigen leven en plek op Aarde in te richten volgens universele principes. Zo kunnen we samen weer vitale ecosystemen laten ontstaan.
 

Cursusdata

De cursus vindt plaats op:
6-7 september
20-21 september
18-19 oktober
22-23 november
10-11 januari
31 januari-1 februari
21-22 februari
14-15 maart
4-5 april

In de cursus wisselt klassikale kennisoverdracht af met discussie, observatie-oefeningen, film en praktisch tuinwerk op het terrein van de Ulebelt. Tussendoor werk je aan een ontwerp voor een zelf gekozen locatie, en we ronden de cursus af met een gezamenlijke ontwerpoefening ter plekke.

Voor deelnemers van verder weg zijn er mogelijkheden om in de buurt te overnachten. Neem daarvoor contact op met Estella Franssen, via E.Franssen@ulebelt.nl.

Locatie

De Ulebelt is het centrum voor natuur- en milieu-educatie in Deventer. Het bestrijkt 7 hectare terrein en tuinen, die zeer divers zijn ingericht.

Kosten

Deelname bedraagt 1.100 euro voor achttien cursusdagen, inclusief koffie, thee, een biologische warme maaltijd op vrijdagavond en lunch op zaterdag.

Kijk voor meer informatie op www.ulebelt.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.