Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Excursie voor singles naar Wijngaard Wageningse Berg

Op zondag 30 juni 2013 wordt een excursie voor singles georganiseerd. Dit keer kunnen de singles een bezoek brengen aan biologische Wijngaard Wageningse Berg:

Geniet van een bijzondere wijnproeverij en een heerlijk buffet, gezeten tussen de druivenranken waar de wijn die je proeft vandaan komt, een rondleiding door de wijngaard en een mooie wandeling daarnaartoe.

Er zal verzameld worden op station Ede-Wageningen. Dan is het tijd voor een wandeling van circa 3 uur door de bossen ten oosten van Bennekom en door het liefelijke beekdal van de Oostereng, waar de deelnemers op landgoed Quadenoord een permanente tentoonstelling van beelden uit Zimbabwe passeren. Halverwege wordt koffie met gebak genuttigd bij de Panoramahoeve. Via het Mierenbosch zal vervolgens Wijngaard Wageningse Berg bereikt worden.

Eigenaar Jan Oude Voshaar is een enthousiast en zeer deskundig verteller. Hij leidt de deelnemers rond door de wijngaard en vertelt over het vak van wijngaardenier in al zijn facetten. Daarna genieten ze, gezeten aan lange tafels tussen de wijngaarden, van een bijzondere proeverij van Nederlandse wijn, vergezeld van een eenvoudig maar heerlijk koud buffet, wellicht als late lunch of vroeg avondmaal.

Er zullen twee uitstekende witte wijnen geproefd worden, evenals een frisse rosé van de regentdruif en twee rode regentwijnen, een met en een zonder houtlagering. Er wordt afgesloten met een heerlijk zachte Wageningse 'grappa'. Daarna lopen de deelnemers in een kwartier naar de bushalte voor de bus naar station Ede (neem OV-kaart, kortingskaart en dergelijke mee).

Wijngaard Wageningse Berg, van Jan en Els Oude Voshaar, is gelegen op landgoed de Dorskamp. Het is een biologisch wijnbedrijf, het meet 2,3 hectare en het bestaat sinds 1998. Het is de eerste wijngaard in Nederland met EKO-keurmerk voor biologische wijn. De wijngaard ligt er prachtig bij, op een zuidwesthelling, omringd door honderdjarige beuken en eiken.

De rode wijnen worden gemaakt van de regentdruif. Hij maakt er twee verschillende soorten wijn van: eentje lichte en fruitig; de ander stevig, tanninerijk en houtgerijpt. De uitstekende witte wijnen worden gemaakt van de rassen johanniter, muskaat en bianca.

Jan is een nestor en een pionier op het gebied van biologische wijnbouw in Nederland. Hij geeft lezingen en cursussen, is docent op de Wijnacademie, leidt wijnboeren op en vinifieert voor andere wijnboeren die zelf geen wijnkelder bezitten.

Wat: excursie wijngaard
Waar: Wageningen
Wanneer: zondag 30 juni
Tijd: 10:00 uur
Prijs: 47,50 euro

Bron: Singlessite.nl
Publicatiedatum: