Danone neemt Amerikaans bio-babyvoedingsbedrijf Happy Family over

Het Franse Danone neemt de Amerikaanse bio-babyvoedingproducent Happy Family over. Danone heeft een aandelenbelang van meer dan 90% gekocht. Happy Family is in 2006 opgericht. Het is één van de meest innovatieve en dynamische bedrijven in de Amerikaanse babyvoedingssector. Het bezit een marktaandeel van 4%. De bruto omzet bedraagt meer dan 60 miljoen dollar en er wordt een sterke groei verwacht in 2013. De goede ontwikkeling wordt aangedreven door een gevarieerd productaanbod waarmee gemak gecombineerd wordt met duidelijk gedefinieerde nutritionele voordelen.



"Door toe te treden in Danone, zal Happy Family kunnen profiteren van de expertise van een grote internationale groep. We zijn blij omdat we dankzij deze overeenkomst onze doelstelling kunnen behalen om meer kinderen biologische voeding te kunnen laten eten. Dit doordat onze producten breder beschikbaar worden en door nieuwe innovaties te bieden in de baby- en peutercategorie", zei Shazi Visram, oprichter en directeur van Happy Family.

De transactie moet nog worden goedgekeurd door de Amerikaanse mededingingsautoriteiten en zal naar verwachting in de komende maanden worden afgerond.

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.