Elk jaar houden de biologische boeren en tuinders van Nederland open erf, in het Lekker naar de Boer-weekend. Dit jaar is dat op 22 en 23 juni. Iedereen kan dan zelf ervaren wat biologisch telen inhoudt en de mensen achter het biologische product ontmoeten. De boer en boerin staan klaar om van alles te laten zien, ruiken en proeven. Men kan met eigen ogen zien dat samenwerken met de natuur zo makkelijk lijkt, maar heel veel vakmanschap vereist. Want behalve voor de heerlijkste ingrediƫnten voor de maaltijd, zorgt de biologische boer ook voor het milieu, dierenwelzijn en de natuur.
Op 22 en 23 juni kunenn deelnemers hun eigen appelsap persen, (wijn)proeven of een koe knuffelen. Er zijn rondleidingen over het bedrijf waarbij de boer zijn passie deelt met de bezoekers. Kinderen kunnen wol vilten, in de hooiberg spelen of jonge dieren aaien. Voor elk wat wils! Door te kijken, te ervaren en te proeven gaat er een wereld voor de deelnemers open.
Op www.lekkernaardeboer.nl/ZoekEenBoerderij zijn alle boerderijen te vinden die meedoen. Elke dag komen er nieuwe boerderijen bij, dus hou de site in de gaten voor de meest actuele informatie. Voor wie er helemaal een actief weekend van wil maken zijn er fietstochten uitgestippeld van de stad naar de boer in de buurt. Iedereen welkom!
Bron: Bionext

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Fotoreportage: Bloedhete maar geslaagde BioVelddag
- Oud-landbouwminister Cees Veerman ziet nog altijd toekomst in biologische en duurzame landbouw
- De Smaakspecialist investeert in zeewier en neemt de activiteiten van Seamore over
- Johan Groen naar Geersing Potato Specialist
- Odin Westerpark verhuist naar Amsterdamse Bilderdijkstraat
Top 5 - afgelopen week
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- "Kennelijk treft ook mij als bio-boer automatisch milieublaam"
- Drukbezochte openingsavond bij vernieuwde Ekoplaza Alkmaar
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
- Stikstofnieuws uit Den Haag ontvangen als 'onrealistisch' en 'onmogelijk' maar ook 'pijnlijk' en 'noodzakelijk'
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Is de consument bereid meer te betalen voor zuivel van melkveehouders die de kalfjes bij de koe houden?
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-06-24 Bezoekersaantallen Floriade blijven sterk achter
- 2022-06-24 De Smaakspecialist investeert in zeewier en neemt de activiteiten van Seamore over
- 2022-06-23 Vogelaar Vredehof mag na aanpassingen uitbreidingen
- 2022-06-22 Belgisch vorstenpaar bezoekt BelOrta bij de start hoogseizoen Belgisch zachtfruit
- 2022-06-22 Uit de oude doos: Boerenprotest
- 2022-06-21 Officiële opening Agro Duiveland
- 2022-06-17 Veertigjarig jubileum voor de grootste internationale bio-vereniging Naturland
- 2022-06-17 "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- 2022-06-16 Spack produceert eigen bio-kokosolie in Vietnam
- 2022-06-15 Jürn Sanders is de nieuwe voorzitter van FiBL Europe
- 2022-06-14 Zweeds bio-keurmerk ontwikkelt nieuwe doelstellingen
- 2022-06-13 Zonnepanelen op Odin-DC in Marum
- 2022-06-10 Utrechtse start-up LOOS wil opschalen
- 2022-06-09 Raad van bestuur VLAM herbenoemd
- 2022-06-08 TerraSana introduceert nieuw en herkenbaar design voor ruim 400 producten
- 2022-06-03 WUR neemt afscheid van bestuursvoorzitter Louise O. Fresco
- 2022-06-02 Louise Luttikholt stopt als directeur van IFOAM - Organics International
- 2022-06-02 Nieuwe Zwitserse cacaofabriek produceert uitsluitend biologische cacaoproducten
- 2022-06-01 Organto Foods boekt voor elfde kwartaal op rij omzetgroei
- 2022-06-01 Royal A-ware neemt Noordhoek Geraspte Kaas over