Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Proef de lente bij Brouwerij De Leckere

De Leckere bestaat 15 jaar en viert feest. Daarom brouwt de bierbrouwer dit jaar voor haar klanten mooie speciaalbieren samen met vijf gastbrouwers.

Lentekuit

Het lenteweer laat ons nog een beetje in de steek, maar bij De Leckere is de lente al begonnen met een verfrissende Lentekuit, de vierde special. Deze Lentekuit is tot stand gekomen in samenwerking met gastbrouwer Jeroen Carol-Visser, bierliefhebber en voorzitter van PINT.

Toen Jeroen Carol-Visser werd gevraagd om het vierde jubileumbier bij Brouwerij De Leckere te brouwen, wist Jeroen direct welk type bier het ging worden. Een kuitbier, gebrouwen met ongeveer 50% tarwe en ongemoute haver. De Lentekuit is een licht biertje met een frisse smaak. Een ideale dorstlesser voor in de lente.

De lancering van de Lentekuit zal zijn op zaterdag 6 april aanstaande tijdens de algemene ledenvergadering van PINT in het ABT café, 't Gelag in Oisterwijk.


Lentebock Festival

Op dit moment hebben de flessen en de fusten al een eindbestemming en is de Lentekuit binnenkort verkrijgbaar bij jouw plaatselijke stamkroeg en slijterij. Tip: wil je de Lentekuit al snel proeven? De Leckere schenkt de Lentekuit uit op het Lentebock Festival dat op 5, 6 en 7 april aanstaande in Utrecht plaats vindt.

Achtergrondinformatie Brouwerij De Leckere

Brouwerij De Leckere is een moderne, onafhankelijke Nederlandse speciaal bierbrouwerij, in 1997 opgericht in Utrecht. De bieren van De Leckere onderscheiden zich door een herkenbare, stevige smaak die gevormd wordt door de beste, gecontroleerde biologische grondstoffen. De bieren van De Leckere zijn verkrijgbaar in fust of fles bij een toenemend aantal horecagelegenheden en evenementen. Daarnaast is het bier verkrijgbaar bij speciaal retail w.o. slijters, natuurvoedings-supermarkten, regionale en nieuwe supermarktformules.

Brouwerij De Leckere is onderdeel van Odenwald Organic, Home of True Taste, leverancier van onder andere premium organic ijs, frisdrank, brood en chocolade.
 
Voor meer informatie: www.odenwaldorganic.org
Publicatiedatum: