Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Naturland besluit tot hervorming biologische pluimveehouderijen

De misstanden in de Duitse biologische pluimveehouderijsector in de afgelopen maanden hebben geleid tot een verhitte discussie tussen consumenten, boeren, politici en wetenschappers. De focus in die discussies ligt op de pluimveebedrijven, waaronder ook Naturland-gecertificeerde bedrijven. Naturland heeft meteen diverse maatregelen genomen. Zo zijn er mensen ontslagen en extra controles uitgevoerd. Evenals aparte interne controles. "We hebben nu besloten om een hervorming door te voeren, met het oog op versterking van familiebedrijven. Dit zijn onafhankelijke boeren die echt moeten zorgen voor transparantie op hun bedrijf", geeft Hans Hohenester van Naturland aan. Ook zullen de Naturland-richtlijnen aangepast worden.

Naturland erkent dat zelf onder Naturland gecertificeerde pluimveebedrijven industriƫle structuren ontstaan zijn die niet meer voldoen aan de kwaliteitseisen van de vereniging. Daarom wordt aan een hervorming gewerkt. Het doel is dus om te gaan focussen op familiebedrijven en te gaan werken met controleerbare mijlpalen.

Bron: persbericht Naturland via Bio-Markt.Info

Publicatiedatum: