Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tweede prijs voor Demeter-olijfolie van Epikouros op BioFach

Op de BioFach in Neurenberg heeft de Demeter-olijfolie van Epikouros de tweede prijs ontvangen. De BioFach is de bekendste en grootste internationale beurs voor biologische producten, die jaarlijks in Neurenberg plaats vindt. Op de afgelopen editie van deze beurs, konden de bezoekers -voornamelijk winkeleigenaren, importeurs en producenten- zo'n tachtig soorten olijfolie proeven en beoordelen. De olie werd 'blind' geproefd, dus de deelnemers konden niet zien welke olijfolie ze proefden en beoordeelden. Uit deze tachtig soorten kwam de olijfolie van Epikouros er als één na beste uit.



Nikolaos Platanos (links) en Michalis Magourilos (rechts), oprichters van Epikouros.

Nikos Platanos begon in 1995 met het begeleiden en adviseren van Griekse boeren die de overstap maken naar het biologisch verbouwen van olijven. In 1997 voegde Michalis Magourilos zich bij hem. Inmiddels heeft Nikos ook twaalf biologische olijvenboeren en één wijnboer begeleid bij de overstap naar biologisch-dynamische landbouw. Michalis is onder meer verantwoordelijk voor de nieuwe fabriek in Kalamata, waar de olie gebotteld en opgeslagen wordt.



Epikouros is heel blij met de prijs. Ze zien dit als een bewijs dat ze op de goede weg zijn met hun werk en als een beloning voor het harde werk van de olijf-boeren. Coöperatieve groothandel De Nieuwe Band werkt al sinds 2003 heel prettig samen met Epikouros. Kijk voor een uitgebreid producentenportret van deze producent bij de producentenportretten van De Nieuwe Band.
Publicatiedatum: