Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eigen bier van bio-ingrediënten voor Café Kleyn

Café Kleyn uit Arnhem krijgt een eigen bier: Kleyn Bier. Het is een tripel gemaakt van biologische ingrediënten. Het biertje wordt niet door het café zelf gebrouwen maar door Brouwerij Rodenburg in Rha.

"Bier proeven is een wat uit de hand gelopen hobby van ons", zeggen de eigenaren van Café Kleyn, Menno Gieling en Gauthmi Koeldiep over de lancering van hun eigen bier. "We selecteren voor ons café altijd al de lekkerste biertjes, maar we wilden meer: zelf bier maken.""We kwamen in contact met Brouwerij Rodenburg. Deze brouwt ambachtelijk, kleinschalig én biologisch. Ze gebruiken water uit een regionale bron en alleen biologische ingrediënten. Dat sprak ons erg aan en in samenwerking met de brouwer hebben we het Kleyn bier gemaakt. Wat natuurlijk helemaal geen 'klein' bier is...' Het is een pittig biertje met veel smaak, eentje om rustig van te genieten."

Het bier wordt vanaf 15 december geserveerd. Op de fles staat de eigen Arnhemse mascotte van het biertje: de bronzen Gele Rijder. Gielings opa zat bij de Gele Rijders en het beeld staat op een steenworp afstand van Café Kleyn.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: MissetHoreca
Publicatiedatum: