"Willen concept eerst goed op de rit hebben vóór verdere uitrol"

CoolBox: vendingmachine vol met bio-producten

Tholen - In Antwerpen staan sinds 1 september in een 20-tal scholen vendingsmachines met daarin alleen biologische snacks. "Er zijn zelfs scholen bij die de andere automaten weg hebben gedaan. Als er geen ander alternatief is, zullen de studenten sneller geneigd zijn om een product uit de CoolBox te proberen. Toch draait het ook goed in scholen die meerdere automaten hebben staan", vertelt Violetta Pepa.

De CoolBox is een initiatief van conceptbureau A-lab. "We zijn vijf ouders met heel creatieve ideeën. Op deze manier willen we een steentje bijdragen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen."


De uitstraling van de CoolBox is erg natuurlijk, aangezien de omkasting gemaakt is van steigerhout.

Het gaat in eerste instantie om een proefproject. "We willen een alternatief bieden voor het ongezonde aanbod dat nu in de meeste scholen te vinden is." Het liefst wil A-lab in de toekomst steeds projecten starten op 20 tot 30 scholen per provincie. "Alleen met die aantallen is het ook logistiek te behappen. Logistiek is één van de zwaarste knelpunten waar we mee te maken hebben." Violetta geeft aan dat er ook vanuit Nederland al interesse is getoond. "Het initiatief wordt erg gewaardeerd en zou zo de grens over kunnen. Wel willen we eerst het concept in Antwerpen goed op de rit hebben voordat we het elders uit gaan rollen."In de Coolbox passen tussen de 50 en 60 producten. De vendingmachine is onder meer gevuld met groente en fruit, crackers, zoute snacks, koeken en een drankje op basis van agave. Alle producten worden zelf gesourcet. "Ze komen zoveel mogelijk bij dezelfde leverancier vandaan. De producten komen voornamelijk uit Duitsland, Nederland en België. Het is goed zoeken, aangezien het aanbod in dergelijke kleine verpakkingen vrij beperkt is. Ook is de jeugd redelijk kritisch, dus het moeten wel coole producten zijn." Violetta geeft aan dat er om de paar maanden nieuwe producten in de CoolBox gestopt worden. "En we hopen op de komende beurzen weer op nieuwe ideeën te komen."De prijzen van de producten liggen tussen 0,50 euro en 2,00 euro. "Er is bewust voor gekozen om de prijzen zo laag mogelijk te houden. Dit maakt het voor ons nu wel lastig omdat het nog om kleine aantallen gaat, maar we hopen dat het concept zich in de toekomst terug zal betalen. Bezig zijn met de CoolBox geeft ons een goed gevoel en dat is het belangrijkste. Met de CoolBox bereiken we onder meer de leerlingen op het middelbaar onderwijs, wat toch een nieuwe groep consumenten is."

Voor meer informatie:

Violetta Pepa
A-lab
Riemstraat 16 bus 1451
2000 Antwerpen
+32(0)495 258399
info@a-lab.be
www.a-lab.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven