Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Arla gaat 70 miljoen liter bio-melk naar China exporteren

Arla gaat de melk van 40 Deense biologische boeren naar China exporteren. Het zal jaarlijks gaan om ongeveer 70 miljoen liter biologische melk. Alle 40 boeren zijn aangesloten bij zuivelconcern Arla.

Vorige week hebben de Chinese autoriteiten een bezoek gebracht aan de 40 bedrijven. Als gevolg van diverse voedselschandalen is de Chinese bevolking bereid om meer geld te betalen voor voedsel van goede kwaliteit. "Daardoor is er sterke interesse in biologische producten", zegt Tim Ørting Jørgensen van Arla.

Op dit moment kost één liter gangbare melk uit West-Europa in China tussen de 2,41 en 3,35 euro. Arla verwacht dat deze prijzen in de toekomst gaan stijgen. In het voorjaar van 2013 zal Arla per schip de eerste biologische melk naar China gaan exporteren. De melk wordt verwerkt in Denemarken. In de toekomst zal dit waarschijnlijk in Duitsland gaan gebeuren.

In juni 2012 heeft Arla Foods voor ongeveer 228 miljoen euro een groot belang in het Chinese zuivelbedrijf Mengniu gekocht. Dit bedrijf zal de Arla-producten dan ook op de Chinese markt gaan afzetten. Daardoor zijn deze producten tot nu toe zo'n succes op de Chinese markt.

De Zweedse en Deense leden van de coöperatie leveren in totaal ongeveer 650 miljoen liter biologische melk. De vraag naar biologische melk is gedaald in Zweden en Denemarken. Dit zorgt ervoor dat Arla een overschot van 100 miljoen liter melk heeft. De coöperatie zal de overtollige melk op de Chinese en Duitse markt gaan verkopen. Arla verwacht het overschot daarmee weg te werken.

Bron: Top agrar online
Publicatiedatum: