Zondag 11 november bij De Hooge Weyer in Baexem

Toekomst Zaaien krijgt vervolg

Inmiddels is er op alle bedrijven die zich hadden aangemeld met
burgers toekomst gezaaid: De Beukenhof in Breda (NB), De Eemstuin in Uithuizermeeden (GR), de Zonnehorst (OV), Landgoed Kraaybeekerhof (Ut), Doornik Natuurakkers (GD) Hoeve Kraaiveld (NB) de Groenen Hof (BR) en tenslotte de Stadshoeve (NH).

Deelnemers waren zeer enthousiast en kwamen met vele tips hoe we de jeugd er nog meer bij kunnen betrekken. De actie heeft zowel landelijk als in de regionale media veel publiciteit gekregen. In Bemmel (170) en bij de Stadshoeve (80) kwamen de meeste bezoekers. Vanwege het enthousiasme van de deelnemers denken de organisatoren aan een vervolg volgend jaar. De komende weken kunnen deelnemers nog eens langs de ingezaaide akkers fietsen om te kijken hoe het zaaigoed opgekomen is.


Toekomst Zaaien bij De Eemstuin

De Hooge Weyer in Baexem heeft zich ook nog aangemeld voor de actie voor zondagmiddag 11 november vanaf 13:30 uur. Dus ook voor de Limburgers nog een kans om mee te doen.

"Een fantastische dag, veel inspiratie en ik ben er helemaal blij van", zegt Isabel van De Eemstuin. Ook collega-boerin Jozien Vos, nieuw bestuurslid bij Stichting Demeter is enthousiast: "Vele mooie momenten, het in een rij staan, het zaaien, het elkaar een hand geven". Op de Beukenhof waren zowel de ouders als de kinderen zeer enthousiast. Er is zelfs een zaailied gezongen. Na ontvangst met koffie, thee en iets lekkers op De Beukenhof werd er gezaaid. De mensen gingen in rijen langs de rand van de akker staan en liepen al zaaiend naar het midden toe. Afsluitend kregen geïnteresseerden nog een rondleiding over de zorgboerderij. Het was voor iedereen een geslaagde dag.

Toekomst zaaien! wordt georganiseerd door Stichting Demeter in samenwerking met Stichting Zaadgoed en Avenirsem Zwitserland. Toekomst zaaien! wordt mede mogelijk gemaakt door de Iona stichting.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven