Go Green Compost Us genomineerd voor Herman Wijffels Innovatieprijs 2012

Go Green Compost Us B.V. (GGCU) is erin geslaagd een uniek volledig composteerbaar verpakkingsproduct met barrière te ontwikkelen ten behoeve van de voedselverpakking. Dit betekent wereldwijd een doorbraak in de 'groene' voedselverpakkingsindustrie. Er is geen enkel ander product in deze toepassing met barrière dat 100% composteerbaar is.

Deze innovatie heeft ertoe geleid dat GGCU uit 577 inzendingen is genomineerd voor de Herman Wijffels Innovatieprijs. De biologisch afbreekbare topseal-verpakkingen (maaltijden of verpakkingen waar u folie van verwijdert) van GGCU worden uit het restafval van de suikerrietplant tot een pulpproduct vervaardigd, waardoor het geen invloed heeft op de voedselketen.

Suikerriet is biologisch afbreekbaar en een boom-vrij alternatief materiaal dat tevens minder water en energie vereist bij de verwerking dan de traditionele hout-pulpproducten. Door een technische toevoeging en een nieuwe biologische afbreekbare coating is het GGCU gelukt een voedselveilige en composteerbare gas- en vochtbarrière in het product aan te brengen waardoor het product in een natuurlijke/compostomgeving binnen 90 dagen afbreekt volgens de EN13432 normering. Het resultaat is een echt milieuvriendelijk alternatief voor kunststof topseal-verpakkingen.GGCU kiest ervoor om onze planeet leefbaar te houden voor ons nageslacht en ziet het als haar missie om de consument óók 'verpakkingsbewust' te maken.

Met kennis van de markt en de focus op innovatie en productontwikkeling wil GGCU internationaal dienst doen als milieuvriendelijke topsealverpakkingsproducent in het segment van onder andere industriële voorverpakkers, grootkeukens, cateraars en supermarkten.

Voor meer informatie: info@gogreencompostus.com en www.gogreencompostus.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven