"Bezoekers staan echt perplex van de entree"

Nieuwe bio-melkschapenboerderij De Vreugdehoeve officieel geopend

Tholen - Afgelopen vrijdag is aan de Zalkerveerweg 20 in Zwolle de biologische melkschapenboerderij De Vreugdehoeve officieel geopend. Wethouder E. Dannenberg opende de nieuwe boerderij door de toegangsdeur te ontsluiten. Hier zijn zo'n 200 mensen op afgekomen, een hoger opkomst dan in eerste instantie werd verwacht.

De boerderij van Herman en Marianne van Assen moest letterlijk wijken voor een rivier in de rivierlandschap Vreugderijkerwaard die meer ruimte nodig heeft om veiligheid te bieden bij hoog water. "Dit gaf ons de kans om ook wat nieuwe activiteiten op te zetten. Een voorbeeld daarvan is de theeschenkerij. De eerste groep is maandag langsgekomen. De top van Natuurmonumenten kwam hier hier vergaderen en lunchen. En 's middags heb ik ze een rondleiding over ons nieuwe bedrijf gegeven", vertelt Herman.De entree springt volgens Herman het meest in het oog. "Daarvan staan de bezoekers echt perplex. Eén van de wanden is namelijk bekleed met een 13 meter brede en 6 meter lange afbeelding van het natuurgebied. En in de wand zelf zitten diverse 'layers' waardoor iPhone-gebruikers allerlei informatie kunnen inwinnen. Een interactieve muur dus. Wij zijn de eerste boerderij in Nederland hiermee."Opvallend is dat het nieuwe pand volledig transparant is, waardoor gasten mee kunnen kijken bij het maken van kaas en ijs. Dit geldt ook voor de schapen en het melken ervan. In het gebouw is naast de productieruimtes ook een schapentheater (ruimte met podium), een boerderijwinkel en een informatiepunt van Natuurmonumenten gevestigd.

Voor de zaterdagochtend had Herman zijn directe collega's uitgenodigd om onder voorzitterschap van Ton Aalders (Dierenarts van De Vreugdehoeve) met Piet Vellema van de GD in gesprek te gaan over het thema duurzaamheid. "Dit leverde hele leuke discussies op." Zaterdagmiddag waren geïnteresseerden welkom om het nieuwe bedrijf te bezichtigen. "Het was niet te druk, waardoor ik leuke gesprekken heb kunnen voeren."


De boerderijwinkel

Ook gisteren (7 oktober) waren de deuren geopend voor publiek. "Dit was wederom een zeer geslaagde dag, die opgeleukt werd door onder meer een harpist en een verhalenvertelster.

Voor meer informatie:

Herman van Assen
De Vreugdehoeve
Zalkerveerweg 20
8042 PL Zwolle
0384 224193
06 28745728
herman@devreugdehoeve.nl
www.devreugdehoeve.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven