Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Mensen komen voor sommige producten speciaal terug"

Biomundo: kraam vol Spaanse bio-producten op de markt

In Rotterdam gaat er bijna geen dag voorbij zonder dat het ergens markt is. Metro gaat op zoek naar de bijzondere mensen achter de markt. Dit keer een interview met: Cristobal Acosta, die met zijn kraam vol Spaanse biologische producten, Biomundo, iedere dinsdag op de biologische markt op het Eendrachtsplein staat.

Quote

"Een aantal keer per jaar reis ik door Spanje om op zoek te gaan naar de beste producten die in verschillende regio's gemaakt worden." Marktkoopman Cristobal Acosta importeert zelf alle producten uit Spanje, zonder tussenhandelaren.

Thuis aan de slag met recepten van Cristobal

Niet alleen kun je bij de kraam van Acosta terecht voor biologische producten uit Spanje, ook krijg je advies en recepten mee. "Voordat ik begon met Biomundo, had ik een Spaans restaurant", vertelt hij. "Nu kan ik mijn kennis over de producten en de lekkere gerechten die je ermee kan maken, delen met mijn klanten. Want ik verkoop veel producten die mensen niet kennen, aan mijn klanten vertel ik dan hoe ze het product kunnen klaarmaken en welke wijn ze het beste bij de gerechten kunnen serveren. En daar komen de mensen graag voor terug", lacht hij.

Producten

Vijftig verschillende producten verkoopt Acosta ongeveer op de markt. Biologische ham, chorizo, verschillende kazen, olijfolie, maar ook chocolade en chips. Allemaal biologisch én allemaal geïmporteerd uit Spanje. "Mensen komen voor sommige producten speciaal terug", vertelt Acosta wanneer een man een doosje met zes pakken 'horchata', een drankje uit Valencia dat gemaakt is van aardamandelen. "In horchata zitten geen gluten en ook geen lactose, dus het is een perfecte drank voor mensen met deze voedselintoleranties." Biomundo verkoopt meerdere producten die geschikt zijn voor mensen met glutenintolerantie, zoals de chorizo, die glutenvrij is.

Bron: Metro
Publicatiedatum: