Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duurzame Peeze koffiemelanges worden goed beoordeeld in Koffie top 100

Op maandagavond 10 september 2012 werd de uitslag van de eerste Misset Koffie top 100 bekend gemaakt, een ranglijst van de 100 beste koffiezaken in Nederland. In de top 5 staan drie mooie koffiezaken met Peeze koffie; een zilveren bekroning voor 't Feithhuis in Groningen en op nummer 4 en 5: Halewijn in Amersfoort en 't Smelnehûs in Drachten.

In het bijzonder werden twee duurzame melanges vol lof beoordeeld door de vakjury: de 'Mex-eco melange' gecertificeerd met het bio en Max-Havelaar/ Fairtrade keurmerk en de 'Rainforest melange' gecertificeerd met het Rainforest Alliance keurmerk. In hun rapport schrijven ze over de 'Mex-eco', geschonken door 't Feithhuis, 'Crèma mooi donker, met rode reflectie. Smaak was vol romig met een fris zuur en lekker licht zoetje'. Over de 'Rainforest melange' bij Halewijn: 'de koffie is van een zeer hoog niveau en een prachtige cappuccino, de beste tot nu toe' Het argument dat gecertificeerde koffie minder lekker zou smaken, is hiermee dan ook definitief van tafel.



Dit voorjaar konden alle koffieleveranciers hun mooiste koffiezaken opgeven die vervolgens door een vakjury werden beoordeeld. Naast het kopje koffie, werd ook de sfeer, hygiëne en de gastvrijheid van de medewerkers beoordeeld om een goed totaalbeeld te krijgen van het bedrijf. Met in totaal 15 koffiezaken in de top 100 is koffiebranderij Peeze enorm trots op al haar partners, die vol passie bezig zijn met hun vak.
Publicatiedatum: