"Beschikken over geavanceerde technieken op röntgenniveau"

Dutch Cleaning Mill onderscheidt zich in zaadschoning

Tholen - Dutch Cleaning Mill (DCM) is een bedrijf met jarenlange ervaring op het gebied van schoning, op,- en overslag, drogen en verpakken van zowel landbouw,- als tuinbouwzaden. Het bedrijf is afgelopen maand ISO 22000-gecertificeerd. General manager Frank de Feijter: "We behandelen producten van onze klanten conform hun wensen die zij weer afzetten binnen de voedselketen. Daarom willen we voldoen aan alle eisen die er te stellen zijn. Internationaal gezien geeft de ISO normering de meeste duidelijkheid over de kwaliteit die we leveren." DCM is naast ISO 22000 al langer Skal- en Bio Suisse-gecertificeerd.Het zaadschoningsbedrijf uit Middelburg heeft een neutrale positie in de markt omdat de diensten exclusief uitgevoerd voor de zaadeigenaren. "Je moet daarbij denken aan producten als koffie, rijst, cacao, pompoenpitten, lijnzaad, linzen, spinazie, et cetera. De klant levert aan, wij bewerken het product en leveren op de gewenste manier het product weer uit aan de klant."

Geavanceerde technieken

DCM levert een breed scala aan schoningtechnieken. Recente ontwikkelingen binnen het aanbod zorgen ervoor dat DCM zich hierin onderscheidt van andere spelers in de markt. "Vorig jaar zijn we begonnen met sorteren op basis van dichtheid met X-ray en sinds kort kunnen we ook op kleur sorteren met onze Scanmaster. Dit zijn geavanceerde technieken op röntgenniveau die niet overal beschikbaar zijn. Met onze intern opgeleide deskundigen hebben wij hiermee een unieke positie in de markt."
 


Een andere sterk punt van DCM is dat het in staat is om ad hoc in te spelen op specifieke wensen van de klant met betrekking tot bijvoorbeeld specifieke schoning en/of uitleveren van producten. "We schuiven veel met de planning, wanneer dit nodig is. Deze flexibiliteit is echt een kracht van ons bedrijf."

Zichtbaar

Het behalen van het ISO-certificaat is voor DCM, naast het voeren van een Skal-certificering belangrijk. "We zijn ons werk niet anders gaan doen, maar onze kwaliteit is nu zichtbaar geworden. Je kan het ook zo zeggen: 'We konden al rijden, maar hebben nu ook een geldig rijbewijs'. Dat tonen we aan met het ISO 22000 certificaat."

Voor meer informatie:

Frank de Feijter
Dutch Cleaning Mill
Siloweg 2
4338 PA Middelburg
0118 614358
info@dutchcleaningmill.nl
www.dutchcleaningmill.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven