"Vruchten in voer zorgen voor meer smaak"

Remeker ontwikkelt per toeval nieuwe kaas: Pril

Tholen - Remeker in Lunteren heeft per toeval een nieuwe jonge kaas ontwikkeld: Pril. De biologische kaasproducent, bekend van de awardwinnende natuurkorstkaas, is in april vruchten en noten gaan voeren aan de Jersey-koeien en dit geeft de melk meer smaak. De rijpingsperiode van de kazen kan daardoor verkort worden, zonder dat dit ten koste gaat van de smaak. "De kaas blijkt juist verrassend veel smaak te hebben", reageert Jan Dirk van de Voort (zie foto hieronder).
 


Hij geeft wat extra toelichting: "Omdat we de dieren geen synthetische vitaminen willen voeren, hebben we een tijd geleden al besloten om bij te voeren met onder meer abrikozen en hazelnoten. Omdat we wilden weten of we de koeien hiervan voldoende gaven, hebben we in april gewoon bakken ermee neergezet en mochten de koeien er onbeperkt van eten. Dit hebben we geweten, ze hebben ons compleet arm gegeten. De big bags waren niet aan te slepen."
 
Deze aanpassing in het voer was volgens Jan Dirk meteen in de melk te proeven. "En onze kaasmaker gaf ook al aan dat de wrongel anders van smaak was. Op een gegeven moment ging een jonge kaas stuk en hebben we deze daardoor wat eerder dan gewend opengemaakt. Ik kon het natuurlijk niet laten om ervan te proeven en was enorm verbaasd over het feit dat de kaas zo jong al zoveel smaak had."
 

De herkenbare Jerseykoeien van Remeker.

Jan Dirk liet de desbetreffende kaas vorige week proeven aan een eigenaar van een Amsterdamse speciaalzaak. Die was meteen enthousiast. "Hij wilde echt de deur niet uit zonder deze kaas. Een paar dagen later werden we door één van zijn Belgische klanten ook over de nieuwe kaas benaderd." Alle klanten die de afgelopen week de nieuwe kaas besteld hebben, hebben inmiddels al bijbesteld. "De Pril lijkt dus nu al een groot succes te zijn."
 
Voor meer informatie:
 
Jan Dirk van de Voort
Remeker
Postweg 110
6741 ML Lunteren
0318 482850
Remeker@remeker.nl
www.remeker.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven