RET één van de voorlopers in Nederland

Belang verduurzaming neemt toe voor Europese OV-bedrijven

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor OV-bedrijven. Zo is bijvoorbeeld de RET tal van duurzaamheidsmaatregelen aan het doorvoeren die niet alleen milieuvriendelijker zijn maar ook nog eens geld opleveren. De initiatieven zijn onderdeel van een samenwerkingsverband tussen OV-bedrijven in Europa.

Onder de noemer 'Ticket to Kyoto' wisselen Europese OV-bedrijven kennis uit over duurzaamheid en de praktisch toepassingen hiervan. RET is één van de voorlopers op dit gebied in Nederland. Zo heeft het Rotterdamse vervoerbedrijf een jaar geleden een hypermoderne tramremise in Beverwaard van duurzaam materiaal gebouwd.

Proef

Hier zijn tal van toepassingen aangebracht om de energierekening naar beneden te brengen en het milieu te sparen.

Ook zijn vier metrostations voorzien van groene daken en gaat RET na een succesvolle proef op station Leuvehaven op alle metrostations lichtsensoren plaatsen. "Zo gaan de lichten automatisch uit na de sluiting van de stations uit en gebruiken meer en meer led-verlichting", zegt RET-woordvoerster Eline Klooster.

Batterijcondensator

Verder wordt personeel geschoold in zuinig rijden; worden er meer elektrische bussen ingezet en is voor de trams een batterijcondensator toegepast. Dat houdt in dat de remenergie van de trans weer opnieuw in het net wordt gestoken. RET gaat dit principe ook bij de Metrolijnen toepassen.

Bron: OVPro.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven