De Nieuw-Zeelandse biologische bierbrouwerij 'Mike's Organic Brewery' maakt een verrassende stap. Ze gaan namelijk een selectie van niet-biologische bieren aan hun assortiment toevoegen.

De ambachtelijke bierbrouwerij uit Urenui gaat prat op haar biologische certificering, maar gaat toch zes niet-biologische bieren introduceren. Mike's eigenaar Ron Trigg zegt dat de zes nieuwe dranken bekend zullen gaan staan als 'Mike's Illegitimate Sons'.

Volgens hem zal deze introductie de productie van de biologische bieren niet in de weg zitten. De introductie van een niet-biologisch assortiment geeft Mike's meer flexibiliteit om te kunnen experimenteren en een groter aandeel op de snel groeiende ambachtelijke biermarkt te veroveren.

Uit marktonderzoek is al gebleken dat veel bierliefhebbers niet de voorkeur geven aan biologisch bier. "Velen van hen vermijden het product juist omdat het biologisch is."

Trigg geeft toe dat hij zich zorgen maakte over de reacties op het besluit om ook niet-biologisch bier te gaan brouwen. "We dachten dat dit tot een terugslag zou lijden, maar het lijkt echt goed ontvangen te worden. We waren dus voor niks bang."

In de niet-biologische bieren wordt overigens enkel gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediƫnten. Trigg vertelt dat het een moeilijke beslissing was, omdat hij helemaal achter het biologische concept staat.

Bron: Stuff.co.nz