Veel belangstelling voor informatief bio-fietsavontuur in Uelzen (Duitsland)

Op 23 juni hebben in de Duitse eco-regio in Uelzen meerdere evenementen plaatsgevonden rondom de biologische landbouw. Sommigen kozen ervoor om gezamenlijk op bio-fietsavontuur (Bio-Erlebnis-Radtour) te gaan.

In het kader van de campagne 'Wir zeigen flagge' is onder meer een bezoek gebracht aan de 'Bohlsener Mühle' en 'Öko-Korn-Nord'. Samen met andere bedrijven in de regio willen zij door middel van acties en evenementen aandacht vragen voor het belang en de voordelen van biologische landbouw.Dankzij het mooie zomerweer ging een zeer gevarieerde groep van consumenten en boeren op weg langs productiebedrijven in de regio. De dertig kilometer lange fietsroute ging langs nieuw aangelegde bloemenvelden, kleurrijke borden van de campagne en het Bohlsener Mühlenfest op het jarige bedrijf. Start- en eindpunt was het Bioland-restaurant Lässig.

Tijdens de verschillende stops werden informatieve rondleidingen en uitleg gegeven. Er kwam een verscheidenheid aan onderwerpen aan bod, variërend van de relatie tussen flora en fauna, het houden van legkippen en vleeskuikens en slachtrichtlijnen voor pluimvee in de biologische landbouw.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven