Opgegroeid op BD-zorgboerderij De Hondspol

Wedstrijdsurfer Ingmar Daldorf gaat voor biologische voeding

Ingmar Daldorf eet al zijn leven lang biologisch en is een fanatiek wedstrijdsurfer. Omdat voeding voor Ingmar extra belangrijk is, helpt De Nieuwe Band hem gezonde en eerlijke producten te kunnen eten. Ingmar vertelde de coöperatieve groothandel wat zijn band is met biologische voeding en wat hij zo leuk vindt aan windsurfen.


Biologisch is er met de paplepel ingegoten

"Biologische voeding is er bij mij met de paplepel ingegoten. Vanaf mijn geboorte woonde ik op een biologisch-dynamische zorgboerderij. De Hondspol is een zorgboerderij waar dagbesteding is voor ongeveer 40 cliënten, die in de veehouderij, de tuinderij en de zuivelwerkplaats werken. Ik heb een prachtige jeugd gehad op deze plek."


Weten wat je eet!

"Weten wat je eet. Dit vind ik voor me zelf best belangrijk. De Nieuwe Band verkoopt producten waarvan ze weten dat het biologisch is en ze weten waar het vandaan komt. Daarnaast zorgen ze voor een goede prijs-kwaliteit-overeenkomst met boeren en leveranciers en dat vind ik wel zo eerlijk!"


Igmar eet biologische risotto van De Nieuwe Band

Energie van pasta van Castagno

"Eén van mijn favoriete producten is de pasta van Castagno. Als sporter verbruik ik heel wat energie op een dag, dan eet ik 's avonds een bord pasta. De pasta die over is van het avondeten is een heel mooi ontbijt om genoeg energie voor de dag te hebben."

"Op brood eet ik heel graag appelstroop van Crombach. Veel ijzer en een beetje zure smaak is altijd goed. Daarnaast eet ik heel wat van de kaas die mijn vader maakt.

Ik ben ook heel erg fan van de studentenhaver van De Nieuwe Band. Heel lekker voor tussendoor en energierijk. Door biologisch te eten krijg ik meer energie dan van niet-biologisch voedsel. Daarnaast heeft biologische voeding veel meer smaak."

Zo snel mogelijk naar het water als het waait

"Windsurfen doe ik al sinds mijn zevende. Ik kwam ermee in aanraking door mijn vader, hij windsurfde al een tijdje. Toen ik zeven was, heeft hij voor mij een klein surfzeil gekocht waarmee ik kon oefenen. Toen ik net leerde windsurfen was het nog met vallen en opstaan, maar in de loop ter tijd snapte ik het spelletje met de wind. Toen begon ik een kick te krijgen van snel te varen en was er maar één ding belangrijk als het waaide. Zo snel mogelijk naar het water toe!"
Snelheid, tactiek en ervaring"Ik vaar de klassen Slalom en Formula. In deze twee klassen wordt er in een wedstrijd een baan gevaren. Je wint de race als je als eerste over de finish komt. Beide klassen hebben te maken met snelheid, tactiek, ervaring en het trimmen van materiaal. Die combinatie vind ik superleuk. En als ik een race win krijg ik daar een enorme kick van. Het leuke is ook dat de windcondities per dag wisselen waardoor het altijd anders is."

Mensen enthousiast maken voor het windsurfen

"Sinds twee jaar vaar ik niet alleen regionale wedstrijden, maar ook Nederlands Kampioenschappen. De NK-toer bestaat uit vijf weekenden waarbij er Formula of Slalom wordt gevaren. Hier doe ik nu twee jaar aan mee en ik vaar ondertussen richting de podiumplaats. In 2010 was ik zevende bij de heren en in 2011 ben ik als vierde geëindigd."

"Voor 2012 zijn mijn doelstellingen om in de top-vijf te komen bij het NK, meer mensen enthousiast maken voor het windsurfen en zelf veel ervaring opdoen en analyseren zodat mijn prestaties blijven verbeteren. Mijn uiteindelijke doelstelling is kampioen worden in de wereldcup."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven