
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- "Bij btw-afschaffing op biologisch gaat het vooral om de milieuwinst"
- Lidl tekent voor 35 ha op Logistiek Park Moerdijk
- Eierspecialiteit in een nieuw jasje
- Kabinet twijfelt om afschaffing btw op groenten en fruit door te zetten
- Omgeschakelde Kwekerij Lageschaar Vaste Planten en webshop Sprinklr gaan samenwerken
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Collefrisio: biologische wijnen uit de Abruzzen
Na een aantal jaren gewerkt te hebben voor de plaatselijke coöperatie, besloten Antonio Patricelli en Amadeo de Luca in 2007 een eigen wijnbedrijf op te richten onder de naam 'Collefrisio'. Samen met hun ouders die voornamelijk werkzaam zijn in de wijngaarden, besloten zij vanaf het begin om biologisch te werken op een wijngaardareaal van 55 hectaren. Van dit areaal zijn 35 hectaren in eigen bezit en houden zij de supervisie over nog eens een twintigtal hectaren.
De wijngaarden zijn verdeeld over drie locaties. De eerste wijngaard ligt in de Moro vallei (12 hectare), die loopt vanuit het Maiella gebergte naar de kust. Deze vallei kent een uniek microklimaat, waarbij de luchtstromen vanuit de zee en het Maiella gebergte elkaar treffen in deze vallei. Hierdoor is er sprake van regelmatige temperatuurswisselingen. Ook is de winery gelegen in deze vallei, voorzien van alle moderne vinificatie faciliteiten. De tweede wijngaard is de 'Morrecine' wijngaard (12 hectare) in de heuvels tussen Ortona en Tollo. De derde wijngaard is de 'Giuliano Teatino' wijngaard (11 hectare) aan de voet van het Maiella gebergte in de Venna vallei.
Tachtig procent van de aanplant is Trebbiano en Montepulciano. Daarnaast zijn er ook nog Pecorino en Falanghina druiven aangeplant. De opbrengst per hectare is aanzienlijk lager dan gemiddeld in deze regio. Dit levert zeer geconcentreerde wijnen op met een duidelijke reflectie van het 'terroir'.
Klik hier voor meer informatie over de wijnen van Collefrisio.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-27 "De 'botanicals' en beperkte zoetheid geven onze drankjes een meer volwassen beleving"
- 2023-03-24 Recordopbrengst Nederlandse wijndruiven in 2022
- 2023-03-21 Waterkefir KULT nu ook in Nederland
- 2023-03-20 Oeroude fruitsoorten verwerkt in nieuw multi-toepasbaar drankje
- 2023-03-10 Fermentatie bleek de sleutel voor pure low-alcohol wijn
- 2023-03-10 'Kauwmachine' zorgt voor meer voedingsstoffen in slow juices
- 2023-03-09 Clearspring introduceert cafeïnevrije biologische Japanse Kuwa Matcha
- 2023-03-07 Koning Charles krijgt tijdens eerste staatsbezoek rondleiding door Franse bio-wijngaard
- 2023-03-02 "Aan de basis stond de geit die de wijngaarden graag bezoekt om de druiven te proeven"
- 2023-03-02 Nieuwe ready-to-drink Sparkling Ging'r en Sparkling Soda's
- 2023-03-01 Natuurwijn - Een helder verhaal over troebele wijn
- 2023-02-27 Othmar Goud wordt eerste bio-biertje van net gecertificeerde bierbrouwerij
- 2023-02-23 Bio-siroop in karakteristieke 'apothekersfles'
- 2023-02-09 LFE neemt B2B-verkoop van Neleman over
- 2023-02-07 Kombucha blijkt populair in stad en op platteland
- 2023-01-31 Vertrouwde wijn in nieuw jasje
- 2023-01-30 Zeeuwse bio-limonadesroop nu ook in kleine flesjes
- 2023-01-26 Assortiment biologische en Fairtrade theeën verdubbeld na vernieuwing
- 2023-01-16 Vriendinnen duiken in 'mindfully crafted wines'
- 2023-01-11 Eerste Antwerpse cider van biologische appelen komt uit Zwijndrecht