Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Collefrisio: biologische wijnen uit de Abruzzen

Nieuw in het assortiment van Wine & Spirits zijn de biologische wijnen van Collefrisio onder het Eò label. Dit bedrijf is opgericht in 2007 en ligt in het prachtige heuvellandschap van de Abruzzen.

Na een aantal jaren gewerkt te hebben voor de plaatselijke coöperatie, besloten Antonio Patricelli en Amadeo de Luca in 2007 een eigen wijnbedrijf op te richten onder de naam 'Collefrisio'. Samen met hun ouders die voornamelijk werkzaam zijn in de wijngaarden, besloten zij vanaf het begin om biologisch te werken op een wijngaardareaal van 55 hectaren. Van dit areaal zijn 35 hectaren in eigen bezit en houden zij de supervisie over nog eens een twintigtal hectaren.De wijngaarden zijn verdeeld over drie locaties. De eerste wijngaard ligt in de Moro vallei (12 hectare), die loopt vanuit het Maiella gebergte naar de kust. Deze vallei kent een uniek microklimaat, waarbij de luchtstromen vanuit de zee en het Maiella gebergte elkaar treffen in deze vallei. Hierdoor is er sprake van regelmatige temperatuurswisselingen. Ook is de winery gelegen in deze vallei, voorzien van alle moderne vinificatie faciliteiten. De tweede wijngaard is de 'Morrecine' wijngaard (12 hectare) in de heuvels tussen Ortona en Tollo. De derde wijngaard is de 'Giuliano Teatino' wijngaard (11 hectare) aan de voet van het Maiella gebergte in de Venna vallei.

Tachtig procent van de aanplant is Trebbiano en Montepulciano. Daarnaast zijn er ook nog Pecorino en Falanghina druiven aangeplant. De opbrengst per hectare is aanzienlijk lager dan gemiddeld in deze regio. Dit levert zeer geconcentreerde wijnen op met een duidelijke reflectie van het 'terroir'.

Klik hier voor meer informatie over de wijnen van Collefrisio.
Publicatiedatum: