Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fair & Green markt Culemborg zonnig en zinvol

Bloemen van Caetshage kleuren de Varkensmarkt en vliegen de 'deur' uit. Geuren van biologisch brood van de Veldkeuken en eerlijke koffie op het zonovergoten terras van Grand Café Mediterrane trekken volop publiek. Ondernemers en de kinderen van de Werfklas laten graag zien hoe ze duurzaam ondernemen. Of vragen hoe ze dat kunnen, zoals die plaatselijke patatverkoper.

Wethouder Willem Jan Stegeman verwoordt het mooi: "Deze markt laat zien dat Culemborg Fairtrade stad is. Waar maatschappelijk verantwoord ondernemen leeft. Net zoals wat we doen aan internationale samenwerking en bewust omgaan met je omgeving." Graag gaat hij op naar een volgende Fair & Green markt.

De ondernemers zijn dik tevreden. Toppers zijn Meerlo interieur met haar nieuwe biologische katoenen beddengoed- en badkamerlijn, de Veldkeuken met biologisch brood wat elke vrijdag op 't Spoel verkrijgbaar is en de bossen bloemen van Caetshage. Willemien eetwaar, die op dezelfde dag haar 10 jarig bestaan viert, geniet van mede enthousiaste en goed voorbereide ondernemers. Medeorganisator Maria van Naturijn 'proeft' de geuren, van biologische en verse waar, die stromen over de markt. De jonge ondernemers van basisschool de Werfklas verkopen volop lootjes voor het rad van fortuin en laten hun (h)eerlijke lunchhapjes proeven. Spontaan wordt de opbrengst geschonken aan Zanskar scholen, waar de 40-jarige Wereldwinkel een band mee heeft. Dit project laat zien dat, naast eerlijke handel, onderwijs ontwikkelt. Meiden in India komen hier uit hun isolement en kunnen naar school. Zo vullen fair en biologisch elkaar aan op deze dag.

De werkgroep Fairtrade gemeente Culemborg roept ondernemers in Culemborg op hun eigen duurzame activiteiten te melden op www.fairtradegemeenteculemborg.nl.

Bron: CulemborgseCourant|Simon Dijk
Publicatiedatum: