VBP start met harmonisatie regels voor Biologisch Petfood

Al geruime tijd is er regelgeving voor biologische productie bestaande uit Europese en Nederlandse wetteksten en reglementen van Skal. Binnen deze wetteksten en reglementen zijn een groot aantal zaken geregeld. Zo is de productie van biologisch honden- en kattenvoer in de normen van Skal geregeld. Deze Skalnormen worden doorgaans private regels genoemd en gelden voor het betreffende land. Naast deze private regels voor biologisch petfood in Nederland hebben onder andere ook Frankrijk en Duitsland dergelijke private regels. Deze private regels verschillen op punten van elkaar.

Vanuit verschillende landen is de behoefte uitgesproken om de wetgeving voor biologisch petfood te harmoniseren en Europees te regelen. Vanuit de VBP wordt hiermee een start gemaakt. "Mocht u belangstelling hebben om hieraan een bijdrage te leveren, dan kunt u dat via paulien@vbpbiologisch.nl laten weten. Wij gaan er wel vanuit dat bedrijven die een bijdrage willen leveren VBP-lid zijn of de intentie hebben dit
te worden", aldus Paulien Veerman.

Kijk voor meer informatie op: www.vbpbiologisch.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.