Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Panda-uitwerpselen geheim achter 's werelds duurste bio-thee

Een Chinese zakenman An Yanshi gebruikt mest van reuzenpanda's om zijn theeplantage te bevruchten. Daarmee hoopt hij 's werelds duurste thee te gaan produceren. De biologische thee groeit in Ya'an, een bergachtig gebied in het zuidwesten van de Chinese provincie Sicuan. De plantage wordt bewerkt met uitwerpselen van panda's, die in een nabijgelegen faciliteit gefokt worden.

Hij hoopt de eerste partij theebladeren voor 22.000 yuan te gaan verkopen, ofwel ongeveer 3.450 dollar per 50 gram. Voor een kop thee gebruikt men gemiddeld drie gram theebladeren, wat neerkomt op ongeveer 207 dollar per kop.

Tijdens een promotie-evenement dat onlangs gehouden werd, ging An Yanshi gekleed in een pandapak. Daarbij gaf hij aan dat de winst in een milieufonds geïnvesteerd zal worden. "Ik wil mensen ervan bewust maken dat ze met afval iets nuttigs kunnen doen", aldus de 41-jarige voormalige docent en journalist.

 
Hij beweert dat de thee goed is voor de gezondheid, omdat panda's alleen wilde bamboe eten en slechts een derde van de voedingsstoffen opnemen. "De panda lijkt wel een machine dat organische mest produceert. Ze blijven maar eten en ontlasting produceren." 
Publicatiedatum: